Cihan, İngiliz askerlerinin Peşmerge'ye eğitim verdiği kampı görüntüledi

Cihan, İngiliz askerlerinin Peşmerge'ye eğitim verdiği kampı görüntüledi
Aralarında Cihan Haber Ajansı'nın da (Cihan) bulunduğu bir grup basın mensubu, İngiliz askerlerinin Peşmerge'ye silah eğitimi verdiği kampı yerinde görüntüledi.

Basın mensupları, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadır ile birlikte eğitim kampını ziyaret etti.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrine 5 kilometre uzaklığındaki Bneslawe Kampı'nda eğitim görün ilk Peşmerge grubunun IŞİD ile çatışmanın sürdüğü sıcak bölgelere gönderilmesi bekleniyor.

İngiliz ordusu tarafından gönderilen 12 kişilik uzman ekip, Peşmerge'ye İngiltere'nin sağladığı makineli ağır silahları kullanmayı öğretiyor. İngiliz yapımı HMG 12.7mm adlı Doçka silahı üzerine eğitim alan Peşmerge elemanları, çatışmaların devam ettiği; Rabia, Zummar ve Sincar bölgelerine sevk ediliyor.

İlk etaptda yaklaşık 20 Peşmerge'nin ağır silahlar üzerine eğitimi başarı bir şekilde bitirme münasebeti ile İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ve Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadır eğitim kampını ziyaret etti.

Peşmerge'nin ilk grubunun başarılı bir şekilde eğitimini tamamladığını söyleyen Savunma Bakanı Fallon, bundan sonra da bu tür eğitimleri vermeye devam edeceklerini söyledi.
Peşmerge'nin IŞİD'e karşı verdiği mücadeleye övgü ile bahseden Fallon:"Peşmerge'nin savaşı bizim savaşımızdır. Bunun için sonuna kadar destek vermeye kararlıyız. Şu ana kadar Peşmerge güçleri IŞİD'in saldırılarını püskürtmekte başarılı bir rol üstlenmiştir. Bundan sonra daha da etkin olacaklarından eminim." ifadeleri kullandı.
Fallon, Peşmerge'ye hediye olarak yeni getirdikleri silah ve mühimmatla sürpriz yaptıklarını ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.