ÇİFTLİK ESNAFI KAN AĞLIYOR

ÇİFTLİK ESNAFI KAN AĞLIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Çiftlik Caddesini düzenleyeceği konusunda...

AVM'lere verdiği sözü tutarak, 1 Nisan'da Çiftlik caddesine kazma vurulduğunu anlatan Çiftlik caddesi esnafları, caddenin trafiğe kapatılması nedeniyle zor durumda kaldıklarını söylediler.

DERNEĞİ KENDİLERİ KURDU
Caddenin araç trafiğine kapatılması neticesinde işlerinin yüzde 50 azaldığını söyleyen, 127 esnaf adına konuşan Recep Çelik,
“Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, 15 yıldır tek bir çivi bile çakmadığı Çiftlik Caddesine, son 3 yıldır yani 2011 den beri AVM'lere verdiği sözü yerine getirmek için, Çiftlik caddemizi trafiğe kapatmış bulunmaktadır. 30 mart seçimlerinden 1 gün sonra 1 Nisan'da kepçeleri caddemize soktu ve 8 aydır bütün esnafı mağdur etti . Sözde CaddeAVM bahanesiyle milleti kandırıp, kendince Çiftlik Koruma ve Güzelleştirme Derneği'ni kurup, 'Esnafı değil derneği muhatap alırım, 3- 5 çapulcuyu muhatap almam' diyerek bizi dikkate almadı.” dedi.

ALİ KIRAN, BAŞ KESEN
Çiftlik Caddesi'nin araç trafiğine kapatılması dolayısıyla, işlerinin çok azaldığını, müşteri kaybettiklerini, işlerinin yüzde 50 oranında azaldığını, bu konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya'ya defalarca anlattıklarını söyleyen Çelik, “Defalarca yanına gidip derdimizi anlattık. 1998 yılında da aynı yolu denediler ama olmadı. Çiftlik trafiğe kapatılırsa, mağazalar kepenk kapatır, dedik. Nitekim de öyle oldu. Fakat yine de, Sayın Başkan, 'Ali Kıran Baş Kesen' misali, kendi bildiğini dediğini yapmaktan geri kalmadı.” diye konuştu.
YUSUF BAŞKANI KINIYORUZ
İşlerinin azalması sebebiyle esnafın kirasını ödeyemez duruma geldiğini dile getiren Çelik,”Geçen seneye oranla işlerimiz %50 düştü ve esnaf kirasını ödemekten aciz durumda. Yusuf Başkan trafik akışını durdurdu ve alternatif olarak da, ne otopark yaptı ne de bir çabası oldu. Kendisi AVM'lere verdiği sözü yerine getirdi ama bizi de mağdur etti. Umurunda değiliz. 50 yıldır, gençlerin gezip alışveriş yaptığı caddeyi sıradan bir yer haline getirdi. Bu konuda, 155 esnafın, 127 sinin hemfikir olduğumuzu kaşe ve imzalarla belirttik ve bu imzaları Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'a. İl Başkanı'ndan, Samsun Valisi'ne. Büyükşehir Belediye Başkanı'na 31 Ekim tarihinde yolladık. Henüz bir sonuç yok. Bunca esnafın yıllardır vermiş olduğu emeğin çalınmasına göz yuman Sayın Yusuf Başkanı kınıyoruz. Caddemizin eskisi gibi trafiğe açılmasını istiyoruz.”dedi.


Çiftlik caddesi ESNAFLARI adına
RECEP ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum