ÇİFTLİK CADDESİ KÖPEK ÇİFTLİĞİ Mİ?

ÇİFTLİK CADDESİ KÖPEK ÇİFTLİĞİ Mİ?
SAMSUN İstiklal (Çiftlik) Caddesi araç trafiğine kapandıktan sonra adeta köpeklerin istilasına uğradı

VATANDAŞ TEDİRGİN
Sayıları hızla artan ve Çiftlik'i istila etmiş görünen göpekler yolu kullanan vatandaşların tediğin olmasına sebep oluyor. Özellikle çocukları için endişelenen aileler, bu sorunun çözülmesini istediklerini dile getirdiler. 

GECELERİ DAHA BETER
Gündüz kısmen kalabalık olan cadde, belli bir saatten sonra in cin top oynar hale gelince, cadde tamamen köpeklere kalıyor. Toplanmayı bekleyen çöp torbalarını da yiyecek bulmak için parçalayan köpekler, caddede berbat bir görüntü oluşmasına da sebep oluyor.

ciftlik-kopekler-(8).jpgciftlik-kopekler-(16).jpg

ESNAF DA DERTLİ
Köpeklerin bazen dükkanları önündeki paspasa yattığını ve müşterilerin çekinerek içeri giremediklerini, içeri giren müşterinin da bu sefer dışarı çıkamadığını söyleyen esnaflar, çaresiz kaldık dediler. Akşam belli bir saatten sonra cadde ıssızlaşsa da kendilerinin dükkanı açık tutmak zorunda olduklarını belirten dertli esnaf, gündüz zaten olmayan işlerinin, köpek sürüleri yüzünden daha da çıkmaza girdiğini söylediler.

ciftlik-kopekler-(12).jpgciftlik-kopekler-(10).jpg

SAYILARI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
Hayvanları evinde besleyerek değil de caddede besleyerek hayvansever olduklarını düşünenlerin de bu sayı artışına sebep olduğuna işaret eden cadde sakinleri, özellikle lokantacı esnafın da artan yemekleri hayvanlara vermesinin de bu olaya sebep teşkil ettiğini belirttiler. 

ÇÖZÜM BEKLİYORLAR
Ekonomik sıkıntıyı aşamayacak halde olan cadde esnafı, bir de etrafta başıboş köpeklerin gezmesinin, işe tuz biber ektiğini söylediler. Kendilerinin de hayvansever olduğuna vurgu yapan esnaf ve caddeyi kullanan vatandaşlar, yetkililerden bu işe bir çözüm beklediklerini sözlerine eklediler. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum