ÇİFTE STANDART

ÇİFTE STANDART
Büyükşehir Belediyesi'nin kiraladığı bina ile ilgili sürekli haber yapan basın yayın organlarının, 4 bin metrekare civarında kaçak kısmı olduğu iddia edilen Citymall Alişveriş Merkezi ile ilgili hiç bir şekilde haber yapmamaları çifte standart olarak nitelendirildi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Adnan Bahadır'ın 11 Nisan tarihinde yayınlanan "Objektif Olmak Zorundayız" başlıklı köşe yazısına gelen yorum büyük yankı uyandırdı. Yapılan yorumda Citymall Alışveriş Merkezi'nin kaçak olarak inşa edilen kısmının gündeme gelmemesi ile ilgili, "Citymall binası ortalama 4 bin metrekare büyüdü. Kimseden ses çıkmadı. Neden çıkarmadılar? Eğer bir inşaat 4 bin metrekare büyüyorsa, ses çıkmıyorsa kesinlikle akçeli işler vardır. Hatta bu akçeli işler kısa zamanda noter onaylı çıkar ve mahkemelik olursa şaşırmamak lazım. Benden bu kadar" ifadeleri kullanıldı. Buna karşın Citymall Alışveriş Merkezi'nin kaçak olan kısmına ses çıkarmayan bazı medya mensuplarının, Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan bina ile ilgili düzenli olarak eleştiri haberi yapması ise çifte standart olarak nitelendirildi.

YAPIMI SIRASINDA DA PEK ÇOK SORUN YAŞANDI
Atakum'da bulunan alışveriş merkezinin yapımı sırasında da pek çok sorun ortaya çıkmıştı. Kaçak olarak yapıldığı tespit edilen alışveriş merkezi Mimarlar Odasını'da harekete geçirmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan  Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, alışveriş merkezinin hukuka aykırı olarak inşa edildiğini ve yargı kararlarının hiçe sayıldığını belirterek, "City Mall AVM’nin yeri karşılığında aynı bölgede eşdeğer bir kültürel tesis alanı ayrılmamıştır. (Samsun 2. İdare Mahkemesi 2017/793 E -2017/1085 K sayılı karar) Söz konusu AVM’nin trafik yoğunluğu getireceği de herkes tarafından bilinmektedir. Şöyle ki söz konusu parsele yaklaşık 800 metre uzaklıkta bulunan ve aynı Alparslan Bulvarına cephe olan Türkiş eğitim yeri olarak geçen 8430 ada, 1 nolu parselde yapılan plan değişikliğinde (eğitim merkezi kullanımı, turizm-ticaret-sağlık kullanımına dönüştürülmesi) yapılan yargılama neticesinde ve alınan bilirkişi raporları sonucunda bölgeye aşırı yoğunluk getireceği ve kamu yararı taşımadığı gerekçesiyle iptal edilmiştir. (Samsun 1. İdare Mahkemesi 2018/1150 E-2019/244 K sayılı, 01/03/2019 tarihli karar)" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Metehan ÖNDAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum