“Çiftçiye rekor destek verdik’

“Çiftçiye rekor destek verdik’
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt, seçim çalışmalarını Vezirköprü ilçesinde sürdürdü.

Kurt, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan ve teşkilat üyeleri ile birlikte ilçede önce esnaf gezisi yaptı sonra da köyleri dolaştı.

 

AK Parti döneminde çiftçiye  13 yılda nakit 1 milyar 200 milyon liralık hibe desteği verildiğini belirten Hasan Basri Kurt, mazot desteğini de ilk kez AK Parti’nin başlattığını söyledi. Kurt, “ Kimyevi gübre desteğini köylümüze doğrudan ödedik. Hayvancılık, tohum, fidan, tarımsal sigorta, toprak analizi, kırsal kalkınma ve bir çok destekle üretimi teşvik ettik. Samsun’da çiftçimize toplam 74 milyon 200 bin liralık mazot desteği yaptık. 69 milyor 400 milyon liralık gübre, 1 milyar 100 milyon liralık ta toprak analizi desteği ödedik. Samsun’da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticimize  son 5  yılda toplam 245 milyon lira destek ödemesi yaptık. 2002 yılında 16 milyar lira olan tarımsal kredi kullanım oranı 2014 yılında 383 milyon liraya çıktı. Et ve süt sığırcılığını teşvik ettik. Bu desteklerimiz bundan sonra da artarak devam edecektir” diye konuştu.

 

Hasan Basri Kurt, değişik dönemlerde AK Parti gençlik kollarında görev yapan gençlerle buluştu. Kendisinin de AK Parti İstanbul Gençlik Kollarında teşkilat başkanlığı yaptığını belirten Kurt, “ Zaman zaman hepimizin kişisel kırgınlıkları küskünlükleri olabilir. Ama bu denem o kırgınlık ve küskünlükleri ortaya çıkarmak değil partimize sımsıkı sarılmak dönemidir. Bu seçimin önemini size anlatmaya gerek yok. Türkiye tarihinin en önemli seçimini yapacak. Biz bir dava partisiyiz. Büyük Türkiye davasının peşindeyiz. Sizlerden isteğim bu davayı öksüz ve sahipsiz bırakmamanız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.