Çiftçilerden fuar çıkarması

Çiftçilerden fuar çıkarması
Bafralı çiftçiler ve üreticiler Growtech Eurasia 14. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarına çıkarma yaparak son gelişmelerle ilgili yetkilerden bilgi aldı.

Fuara 25'in üzerinde ülke, 650 katılımcı firmanın 40 bin metre kare alanda ürünlerini sergilediği fuarda, Gento Tohum ve enerji tarım ortaklaşa oluşturdukları dev stantta ürünlerini görücüye çıkardı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, Bafralı çiftçilerle ve ziyaretçilerle birebir ilgilenen Gento Tohum Genel Müdürü Ali Rıza Ünal, Ar-Ge ve Üretim Genel Müdürü Ahmet Seçim ile Enerji Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Erol Uğuz ile firma çalışanları ürünler hakkında da bilgi verdi. Ünal, ''Tohum alanında yaptığı çalışmalarla yerli tohum sektöründe adından söz etmeyi başaran Gento Tohumculuğun Genetik Tohum Bilimlerinin ARGE çalışmalarına 2005 yılında tohum ıslahına başladı. Geçen 9 yıllık bu süreçte kavun, karpuz, domates, hıyar patlıcan ve biber çeşitleri ile yerli tohum ıslahında liderliğini sürdürüyor. 1998 yılında tohum pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek ve Ülke üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan enerji tarım, alanında uzman, 30'un üzerinde ziraat mühendisi, idari personeli ve 100'ün üzerinde üretim personeli ile hizmet veriyor.'' dedi.

Stanttı ziyaret eden Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer de tohumculuk faaliyetlerine değindi. Gencer, "Tarım fuarlarına önem veriyoruz. Tohumla ilgili buraya katıldık. Son dönemlerde tohumculuk kanunuyla sektörümüz güçlendi. Özellikle yurtdışı çalışmaları ve fuarlarla da sektörümüz ihracat kabiliyetini arttırdı. 15 yıl önce ihracattan söz edemezken şimdilerde ihracat yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Antalya'nın Serik İlçesinde bulunan Gento Tohum ve Kayaburnu fide üretim tesislerini ziyaret eden Bafralı çiftçilerden tam not aldı. Bafra Sebze Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Bilgiç ve beraberindeki çiftçiler tohum ve fide üretim tesislerini gezerek ilgililerden bilgiler aldılar. Bilgiç, ''Bafralı çiftçiler sipariş verdikleri tohum ve fidelerin üretilmesi ve hangi aşamalardan geçtiğini görmekle birlikte homojen bir fidenin yeni doğmuş bir bebek edasıyla yetiştirilerek bizlere ulaştığını görmek Bafra çiftçisini onurlandırmıştır. Gento Tohumculuk öz sermayesiyle yaptığı yatırımlar ve çalışmalar sonucunda yerli tohumların verim ve kalitesini artırarak sebze tohumunda dışa bağımlılığı ortadan kaldırmıştır.'' dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.