Çiftçiler bilgilendirildi

Çiftçiler bilgilendirildi
Havza'da, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliği ile Havza Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüsamettin İlhan, Ziraat Odası Başkanı Fahri Şahin, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Ziraat Mühendisi Özgür Boz, İsmail Yıldız ve Mustafa Ensar Yılmaz toplantıya katılan çiftçilere, desteklemeler hakkında bilgi verdi.

Ziraat Mühendisi Özgür Boz , "Toplantımızın amacı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan, tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için orta ve küçük işletmelerin desteklemesi konusunda çiftçilerimizi bilgilendirmektir. Yapılan bu başvurular tüzel ve gerçek kişiler tarafından yapılmalıdır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri de tüzel kişilik olarak başvurabilirler. " dedi.

Toplantı da çiftçiler ve fabrika sahiplerine yönelik desteklemeler, başvuru yolları, hibe miktarları ve hangi konularda destek verildiğine dair konular anlatıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.