CHP gece yarısı baskınına hazır değilmiş

CHP gece yarısı baskınına hazır değilmiş
Başbakan, askerlere sivil yargı yolunu açan düzenleme konusunda Baykal'ı eleştirerek, “Demek ki milletvekillerin gece yarısı baskınına hazır değil. O zaman hazır olanlardan bir grup kur, öyle gel parlamentoya” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı “askerin, polisin, yargının üzerinden siyaset yapmak”la suçladı. Erdoğan, askerlere sivil yargı yolu açan düzenlemeyle ilgili olarak da Baykal'a “Demek ki milletvekillerin gece yarısı baskınına hazır değil. O zaman hazır olanlardan bir grup kur, öyle gel parlamentoya” diye seslendi.
Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AKP Sakarya İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, tarihteki bazı MGK toplantılarıyla son MGK toplantısını özdeşleştirmek gibi zorlama ve art niyetli yorumlar yapıldığını belirtti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Asker üzerinden, polis üzerinden bir ayrıştırmanın gayreti içine giriyorlar. Kim? Ana muhalefetin lideri. Sayın Baykal, askerin üzerinden elini çek, çek. Sivil siyaset yap, sivil davran. Polisin üzerinden elini çek, yargının üzerinden elini çek. Yargıya giden herhangi bir konuda yargı kararını vermeden sen karar veriyorsun.
Sayın Baykal, biz seni iyi tanırız. MGK toplantısından sonra açıklanan basın bildirisi, Sayın Baykal'ı tatmin etmemiş. Sayın Baykal, bundan sonra MGK toplantılarına girerken sen önceden bize basın bildirisini gönder de onu yayımlayalım. Ayıptır ayıp. ”

'Vekilin ne iş yapar?'
Erdoğan, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanabilmesinin yolunu açan yasa tasarısıyla ilgili de şunları söyledi:
“Gece saat 01.30, kanun çıkıyor. Meclisi o anda yöneten başkanvekili tabii soruyor 'kabul edenler, etmeyenler?' AKP'li de, CHP'lisi de, MHP'lisi de ellerini kaldırıyor. CHP'li de elini kaldırıyor. O da 'evet' diyor.
Ama aynı adam ertesi gün diyor ki 'bizi aldattılar.' Ya adama sormazlar mı? Arkadaş senin aklın neredeydi? Fotoğrafta tespit edildi. Elini kaldırmışsın. Sayın Baykal senin milletvekillerin ne iş yapar ya? Meclis, yeri gelir sabah 5'e kadar da çalışır. Kusura bakma 'işte bize son gece yarısı baskınıyla...' Ne demek gece yarısı baskını?
Demek ki senin milletvekillerin gece yarısı baskınına hazır değil. O zaman hazır olanlardan bir grup kur, öyle gel parlamentoya. 5 saat, 6 saat önceden hepsi biliyor meseleyi, konuyu biliyor. Orada her şey dağıtılıyor. Metinler dağıtılıyor, okuyorlar, ama gel gör ki başka yerde dolaşıyorlar. Bu CHP hep böyle, tarihi böyle.

'Köşk'le paslaşıyorlardı'
Ana muhalefet lideri 'Birkaç saat içinde Cumhurbaşkanı da bu yasanın hiç uygun olmadığını anlama noktasına gelebilir' diyor. Şu ifadeye bak, bu sözler bir siyasetçiye yakışıyor mu? Sayın Baykal'ın zihninin gerisinde, ne olduğu bu sözleri ile bir kez daha aleni olarak görülmüştür.
Aynı şeyleri mayın olayında da söyledi. Yine Cumhurbaşkanı'na yol göstermek istedi. Alışmışlardı çünkü. Geçmişte bu tip paslaşmalar yapıyorlardı.
Dikkat edin, mayın temizlemeyle ilgili tasarıda hiç olmadığı halde İsrailli firmaları görecek kadar büyük bir hayal gücüne sahiptiler.
AB'ye uyum gayesiyle çıkardığımız yasada kendi imzalarını göremeyecek kadar da siyasi miyopluk içindeler.
Bunlar siyaseti TBMM'de yapmazlar. Bunlar siyaseti millet için de yapmazlar. Bunlar siyaseti ancak ve ancak mahkeme kapılarında yaparlar. O mahkemelerde de ya avukat olurlar; çeteleri, mafyayı savunurlar, ben söylemiyorum kendileri söylüyor, ya da müşteki olurlar