Cep telefonu için öldürdüler

Cep telefonu için öldürdüler
Orhan Baran, parasının olmadığını söyleyip yardım istediği için evine aldığı İ.D. tarafından gasp edildi ve boğularak öldürüldü.

Hatay semtinde, işitme ve konuşma engelli Orhan Baran, parasının olmadığını söyleyip yardım istediği için evine aldığı İ.D. tarafından gasp edildi ve boğularak öldürüldü. Tutuklanan katil zanlısı İ.D., işten çıkarıldıktan sonra parklarda kaldığını, maddi durumunun iyi olmaması dolayısıyla bu cürmü işlediğini ileri sürdü.

Edinilen bilgiye göre, geçen salı günü 237 sokak, 15 numarada meydana gelen olayda, işitme ve konuşma engelli 45 yaşındaki Orhan Baran, kendisi gibi özürlü olan arkadaşı A.T.'nin evinde ölü olarak bulundu. Araştırma başlatan polis ekipleri, Baran'ın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Orhan Baran'ın, en son 22 yaşındaki İ.D.'le görüldüğünü tespit eden ekipler, takip başlattı. Polis, iki gün önce de bir arkadaşının evinde hırsızlık yaptığı ortaya çıkan İ.D.'nin, gidebileceği tüm yerlerde önlem alıp beklemeye başladı. Takip edildiğinden habersiz olarak Konak İskelesi yanındaki parka gelip dolaşmaya başlayan katil zanlısı, polislerce yakalandı.

Gözaltına alınarak Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen İ.D., sorgusunda suçunu itiraf etti. Olayı tüm ayrıntılarıyla anlatan İ.D., bir süre önce çalıştığı iş yerinden çıkarıldıktan sonra parklarda yaşamaya başladığını, bu sırada arkadaşının evinde hırsızlık yaptığını ve kaçtığını anlattı. İ.D., daha sonra Orhan Baran'la tanıştığını, durumunu anlatınca kendisini evine davet ettiğini, evde yalnız bulundukları sırada da onu boğarak öldürdükten sonra cep telefonunu aldığını söyledi. İ.D., hırsızlık ve cinayet işlemesindeki tek sebebin maddi durumunun kötü olması olduğunu ileri sürdü.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen İ.D., tutuklandı.