CENAZEYE ALINMADI ANNE MEZARINA GİTTİ

CENAZEYE ALINMADI ANNE MEZARINA GİTTİ
SAMSUN'da boşanma davası açtığı eşinin yakınları tarafından 2.5 yaşında ölen kızı Zeynep Rana'nın cenaze törenine alınmadığını iddia eden 22 yaşındaki Merve Yalçın, bugün mezarlığı ziyaret etti.

Gözyaşları içinde kızının mezarındaki toprağı okşayıp, "Ben geldim. Kalk kızım. Benim evladım buraya yakışmıyor. Benim evladım hayat doluydu. Üşür benim çocuğum. Nasıl kıydılar da seni benden aldılar yavrum?" diye ağıt yaktı.

Samsun'un İlkadım İlçesi Fatih Mahallesi'nde oturan Merve Yalçın, 4 yıl önce 22 yaşındaki Koray Yalçın ile evlendi. Çiftin bu evlilikten Zeynep Rana adını verdikleri kızları dünyaya geldi. İddiaya göre çift arasında şiddetli geçimsizlik başlayınca geçen 13 Mayıs'ta, Merve Yalçın, yanına kızını da alıp babası 55 yaşındaki Adem Hardal'ın evine yerleşti. Ardından da boşanmak için Aile Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın ilk duruşmasında mahkeme Zeynep Rana Yalçın'ın velayetini geçici olarak anne Merve Yalçın'a verdi. Geçen 30 Eylül tarihinde Koray Yalçın, çocuğuyla birlikte zaman geçirmek için kayınpederinden izin aldı. Akşam geri getireceğini söyleyerek kızını alan Koray Yalçın, çocuğunu geri getirmeyince Adem Hardal, damadının işyerine gitti. İkili arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, Koray Yalçın pompalı tüfekle vurduğu Adem Hardal'ı yaraladı.

Gözaltına alınan Koray Yalçın tutuklanarak cezaevine konulurken, Hardal ise hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak aile kızlarına ulaşamadı. Merve Yalçın, polise giderek kızı Zeynep Rana'nın kaçırıldığını ve bulunmasını istedi. Bunun üzerine araştırma başlatan polis, yaptığı tüm aramalara rağmen Zeynep Rana Yalçın'a ulaşamadı. Geçen salı akşamı Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bademsiz iltihabından yaşamını yitiren Zeynep Rana Yalçın'ın cenazesi Samsun'a getirilerek dün toprağa verildi. Ancak anne Merve Yalçın ve ailesinin, cezaevinde bulunan Koray Yalçın'ın yakınları tarafınından cenaze törenine alınmadığı ileri sürüldü. İki aile arasında yaşanabilecek gerginlik nedeniyle de polis, mezarlıkta geniş güvenlik önlemi aldı.

MEZALIKTA GÖZYAŞI VE AĞIT

Bugün anne Merve Yalçın, Derecik Mezarlığı'nda kızının kabrini ziyaret etti. Anne Merve Yalçın, Fatih Mahallesi'ndeki baba evinden polis ekiplerinin eşliğinde ailesiyle birilikte kızının mezarlığa gitti. Gözyaşına boğulan Merve Yalçın, "Cennet kokulu kızım, ben geldim. Nerede benim kızımın mezarı?" diyerek ağıt yaktı. Kızının mezarına kapanan Merve Yalçın, "Kurban olduğum ben geldim. Kalk kızım. Kim kıydı annem sana. Benim evladım buraya yakışmıyor. Benim evladım hayat doluydu. Üşür benim çocuğum. Nasıl kıydılar da seni benden aldılar yavrum? Ne istediniz yavrumdan? Bir çocuk bir günde ölür mü? Ben sana el bebek gül bebek bakıyordum yavrum. Beni yaktılar evladım. Azrail'e mi teslim ettiniz benim çocuğumu? Getir ben buradayım Koray. Beni de evladımı da kendini de öldürdün" dedi.

Merve Yalçın, "Cumhuriyet Savcılığı'na gittim, kızımın cenazesini almak için başvurdum. Cumhuriyet Savcısı tarafından kızımın cenazesinin bana verilmesi için Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderildi. Cenaze aracını da ayarlayıp kızımın cenazesini almak için yola çıktım. Yolda telefon geldi. Cenazenin alındığını söylediler. Evladımın ölüsünü de bana yar etmediler. 'Evladımın cenazesini ben toprağa vereyim, benim evimden dualarla cenazesi çıksın' dedim. Ama vermediler. Benim evladım bu 3 ayda ölümcül neler çekti bilmiyorum. İhmal mi var bakımsızlık mı var, ne yaptılar. Bütün sorumluları bulacağım. Bana bunun hesabını kim verecek? Peşlerini bırakmayacağım. 3 ay peşine düştük evladımı bulamadım. Bir anneden evladını kopardılar. Benim evladım anne hasretinden içine ata ata gitti, evladım 'Anne' dedikçe hiç mi vicdanları sızlamadı" diye konuştu.

Kızının cenazesi Cumhuriyet Savcısı yazısı olmasına rağmen kayınpederine veren Adli Tıp Kurumu görevlilerinden de şikayetçi olacağını belirten Merve Yalçın, "Evladımı onların gömdüğü yerde de bırakmayacağım. Mezarın taşınmasını da isteyeceğim. Benim çocuğumun ölümüne kim sebep olduysa kimin ihmali varsa hepsinin peşine düşeceğim. Haklarında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağım" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.