Çelik Evlerde Modern Yaşamın Konforunu Keşfedin

Çelik Evlerde Modern Yaşamın Konforunu Keşfedin
Çelik evler tüm dünyada tercih edilen dayanıklı yapılardır. Bu evler betonarme evlerin yüksek maliyetleri, depreme dayanıksız oluşlarına karşı bir sürü avantaja sahiptir.

Çelik evler tüm dünyada tercih edilen dayanıklı yapılardır. Bu evler betonarme evlerin yüksek maliyetleri, depreme dayanıksız oluşlarına karşı bir sürü avantaja sahiptir. Çelik yapılar ülkemiz gibi deprem bölgelerinde güvenli ve sağlam yaşam alanları sağlamaktadır.

Bu evlerde beton yerine çelik kullanılmaktadır. Geri kalan özelliklerin çoğu betonarme yapılar ile benzerlik göstermektedir. Birçok özelliği nu yapılara göre daha avantajlıdır.

Çelik Evler Neden Tercih Edilmeli?

  • Çelik yapılar depreme dayanıklıdır. Yüksek mukavemete sahiptir ve esnektir.
  • Estetik ve çevreye duyarlılık konusunda diğer yapılara kıyasla bir adım öndedir.
  • Düşük fiyata yüksek kalitede üretilebilmektedir. Ekonomiktir.
  • Çelik yüksek taşıma kapasitesine sahiptir. Daha küçük ölçülerde daha hafif üretilebilir. Daha az kira ve maliyet sağlar.
  • Çelik çok dayanıklı ve tekrar tekrar kullanılabilen bir malzemedir. Bu özellikleri ile diğer yapılara kıyasla çok daha çevrecidir.
  • Betona ihtiyaç olmadan yapıldığından çok hızlı inşa edilebilmektedir. Böylece sermaye ihtiyacı azalır ve inşaat maliyetleri düşer.
  • Kullanılan çeliğin kalitesi her aşamada kontrol edilmektedir. Beton içine gizlenmediğinden standartlara uygunluğu her an denetlenebilir.
  • Çeliğin korozyon direnci yüksek olduğundan paslanma yapmamaktadır. Ahşap yapılardaki gibi çatlama veya böceklenme sorunu yaşanmamaktadır.
  • Çelik esnek bir yapıdır. Oluşabilecek koşullara göre taşıyıcı olmayan bölümler kaldırılabilir veya yerleri değiştirilebilir.
  • Çelik yapılar diğer yapılardan farklı olarak yıldırıma karşı da koruma sağlamaktadır. Çelik iskeletten toprağa bir yol oluşur bu şekilde yangın ve kişisel yaralanma riskleri azalır.

Çelik Evlerin Yapım Maliyeti

Çelik yapıların yapım maliyeti diğer yapılara kıyasla oldukça düşüktür. Evin yapımında kullanılan malzemelerin maliyetlerinin düşük olması, hızlı montaj nedeniyle evin yapım maliyeti de düşmektedir. bu yapılar için en çok aranan konumlardandır. Kullanılan malzemelerin fiyatları, evin boyutu ve işçilik maliyeti evin fiyatını etkileyebilmektedir.

Çelik Evlerin Yapım Aşamaları

yaptırma kararı alındıktan sonra süreç belirli adımlar ile ilerlemektedir. İlk yapılması gereken şey evin yaptırılacağı alan ve bütçeyi konuşmak için üretici firmayla iletişim kurmaktır. Bunun ardından projelendirme ve çizim aşamasına geçilmektedir. Gerekli anlaşmalar sağlandığında ise montaj öncesi ön üretim aşaması başlamaktadır.

Çizime uygun olarak gerekli parçalar fabrikalarda demonte şekilde üretilmektedir. Bunun ardından bu parçalar montaj olacak alana sevk edilir. Sahada ilk olarak zemin hazırlığı yapılmaktadır. Evin temelinin nerede olacağı belirlenir ve hesaplamalar yapılır. Son aşamada montaj tamamlanıp aksesuar ve döşeme işlemlerine geçilir.

Çelik Evler Depremden Etkilenir mi?

Çelik yapıların taşıyıcı sistemleri betonarme binalardaki gibi kolon sistemi ile birbirine bağlı değildir. Diğer yapılara kıyasla çok daha hafif olduklarından depremden çok daha az etkilenirler. Perçinli sistem ile birleştirildiklerinden dolayı deprem esnasında esnerler fakat yıkılmazlar.

Yapılan araştırmalarda çelik yapıların 8.9 şiddetindeki depremlere karşı dayanıklı olduğu görülmüştür. Depremde çok az hasar gördüklerinden betonarme evlere kıyasla çokça tercih edilmektedirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.