Çatışmalar devam ediyor!..

Çatışmalar devam ediyor!..
SURİYE'nin Kobani kentinde IŞİD ile Peşmerge ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar 56'ncı gününe girdi.

Kobani'deki iç çatışmaları takip eden yerli ve yabancı gazeteciler ise bugün Suriye'yi gören hakim bir tepede önlerine toprak dökülerek siper oluşturulan alanda görev yaptı.

Kobani'yi ele geçirmek için saldırı başlatan IŞİD ile peşmerge ve ÖSO mensuplarının desteğini alan YPG güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Gece kentin doğu ve güney bölgelerinde yoğunlaşan çatışmalarla darbe alan IŞİD güçleri kısmen geri çekildi. Gece boyu süren yoğun çatışmalar sırasında IŞİD'in üssü konumundaki Hacı Reşat Cami bölgesinin kısmi kontrolü de YPG'nin eline geçti.

Sabah saatlerinden itibaren çatışmaların aralıklarla devam ettiği Kobani'de, roket ve havan sesleri de duyuluyor. Havan ve roketlerin isabet ettiği yerleşim alanlarından yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından da izleniyor.

Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ile Kobani üzerinde keşif uçuşu yapmayı sürdürüyor.

GAZETECİLERE GÜVENLİ BÖLGE

Kobani'deki gelişmeleri takip eden yerli ve yabancı gazeteciler için Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından sınır hattındaki Mürşitpınar Mahallesi'ndeki yüksek bir tepede güvenli bölge oluşturuldu. Kobani'deki gelişmeleri takip ederken zaman zaman zorluklarla karşılaşan gazetecilerin sorun yaşamaması için yapılan düzenleme sonrası Kobani'yi gören yüksek bir tepenin etrafını tel örgüyle çevirip, ön kısmına da toprak dökülerek siper yapıldı. Sivil vatandaşların yaklaştırılmadığı bölgede askerler de güvenlik önlemi alıyor. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.