ÇARŞAMBA’DA YANGIN YERİ

ÇARŞAMBA’DA YANGIN YERİ
Samsun’un bir çok ilçesinde etkisini gösteren şiddetli esen rüzgâr Çarşamba’yı da vurdu. İlçede birçok yerde yangın meydana geldi.

Çarşamba İlçesi’nde şiddetli lodos birçok noktada yangın çıkardı. Edinilen bilgiye göre; Çarşamba İlçesi Yeşilırmak Mahallesi Karamustafalı Yolu üzerinde Zeki G.’ ye ait tarlada otları temizlemek isteyen tarla sahibi ateş yaktı. Ateşin kısa sürede etrafı sarmasıyla birlikte yangın rüzgarın etkisiyle şiddetlendi. Otlardan çıkan alevler Bekir K.’ya ait odunluğa sıçramasıyla birlikte yangın büyüdü. Yangına Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri müdahalede bulundu. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Karamustafalı Yolu üzerinde yangının yaşandığı esnada bir başka yangın olayı da Çay Mahallesi’nden geldi. Çay Mahallesi’nde bir bahçede otları temizlemek için ateş yakan bir kişi rüzgarın etkisini düşünemedi. Şiddetli rüzgar ateş kısa sürede çevredeki fındıklıklara sıçrattı. Çıkan yangını çevre sakinleri ilk anda söndürdükten sonra olay yerine İtfaiye ekipleri çağırdılar. İtfaiye ekipleri yangını soğutma çalışmalarının ardından söndürdü.

İlçede bir yangın haberi de Kavakdibi Mevkii’nden geldi. Kavakdibi Mevkii’nde bir kavaklıkta kurumuş otlarla uğraşan çocukların ateş yakması sonucu kavaklık alanı kısa sürede alevler sardı. Yangın çevredeki ağaçlık alana büyük zarar verirken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını uzun uğraşlar sonucunda kontrol altına alabildi
. HABER: EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.