Çarşamba’da polis 2014’te 344 kişiye idari yaptırım cezası uyguladı

Çarşamba’da polis 2014’te 344 kişiye idari yaptırım cezası uyguladı
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü, 2014 yılı içerisinde yaptıkları idari uygulamalarda çeşitli kabahatlerden 344 ayrı vatandaşa para cezası uyguladı.

Uygulanan para cezalarının haricinde olayın Kabahatler Kanunu'na göre ilgili kısımlarına istinaden bazı vatandaşlar, adli makamlara ve kaymakamlık ile belediyelere de sevk edildi.

Halkın huzuru ve can güvenliği için 2014 yılı içerisinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin idari yönde de yaptıkları uygulamalar oldu. Bu çalışmaların bazıları ise şöyle gerçekleşti; Çarşamba polisi 2014 yılı içerisinde yasaya aykırı şekilde kuru sıkı tabanca taşıyan 22 kişiyi yakaladı. Yakalanan bu şahıslara toplam 16 bin 698 TL idari para cezası uygulandı. Tabancalara ise devlet tarafından el konuldu.

Ruhsatsız av tüfeği taşıdığı tespit edilen 9 kişiye 666 TL idari para cezası uygulandı. Sarhoşluktan çevreyi rahatsız ettikleri tespit edilen 60 kişi tespit edildi. Bu kişilere 5 bin 460 TL ceza uygulandı.

DİLENCİLİKTEN 16 KİŞİYE BİN 456 TL CEZA KESİLDİ

Çeşitli yerlerde kumar oynayan 26 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı. Bu kişilere 4 bin 914 TL para cezası uygulandı. Ayrıca, kumar oynadıkları mekânlara da kaymakamlık tarafından uzun süre yer kapanması ile ayrıca idari para cezası uygulandı.
Yine, hükümet emirlerine uymayarak çevreyi rahatsız eden 60 kişiye 12 bin 474 TL idari para cezası uygulandı. 2014 yılı içerisinde sigara yasağına karşı polis denetimlerini sürdürdü. Bu kapsamda yasak olan yerlerde sigara içen 28 kişi tespit edildi. Bu kişilere toplam 2 bin 548 TL idari para cezası uygulanırken ilgili yerin sahibine de kaymakamlık ve belediye tarafından yaptırımlar geldi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.