ÇARŞAMBA'DA ALTYAPI BEDELİNE İNDİRİM

ÇARŞAMBA'DA ALTYAPI BEDELİNE İNDİRİM
Çarşamba Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, şehir merkezinde 3 kata kadar ev yapan vatandaşlara altyapı bedelinde indirim uygulanması kararı alındı.

Çarşamba Belediyesi 2020 yılı son meclis toplantısında alınan karar ile altyapı bedeli ücretinin, vatandaş 2 kata kadar olan yapılarda altyapı bedelinin 3’te birini, 3 katlı yapılarda ise altyapı bedelinin yarısını ödeyecek. Birden fazla yola cepheli parsellerde ise yol alanlarına göre hesaplama yapıldıktan sonra toplam alan üzerinden indirimin yapılacağı açıklandı.

dsc-913-1.jpeg

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Aralık ayı meclis toplantımızda aldığımız meclis kararı ile ticari amacı olmayan ferdi yapılaşmalara indirim yapılması kararı aldık. Ticari amaç güdülmeden yapılan, yalnızca konut kullanımlı bağımsız bölüm/bölümlere sahip olan inşaatlarda imar planındaki kat adetine bakılmaksızın vatandaşımız, yalnızca konut kullanımlı ve her katta tek bağımsız bölüme sahip olan inşaatlarda 2 kata kadar olan yapılarda altyapı bedelinin 3’te birini, 3 katlı yapılarda ise altyapı bedelinin yarısını ödeyecek. Birden fazla yola cepheli parsellerde ise yol alanlarına göre hesaplama yapıldıktan sonra toplam alan üzerinden indirim uygulanacak. Zemin ve diğer katlarda iş yeri yapılması halinde bahse konu indirimler geçerli olmayacaktır.”  2020 yılının son meclis toplantısında alınan ‘Altyapı Bedelinde İndirim Uygulaması’ kararının tüm Çarşambalılara hayırlı olmasını dileyen Başkan Doğan, “Belediye Meclisimizce aldığımız bu kararın hem ilçemize hem de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.