Çarşamba'da 'Altın Ekmek’ üretilmeye başlandı

Çarşamba'da 'Altın Ekmek’ üretilmeye başlandı
'Altın Ekmek' diye adlandırılan ve sarı buğdaydan üretilen somun ekmek Çarşamba'da özel bir fırın tarafından üretilmeye başlandı.

Tezgâhda tüketicisine sunulan Altın Ekmeği Çarşamba'da üretmeye başlayan Tarihi Akkaya Fırını işletmecisi Hadi Akkaya, ürettikleri ekmeğin katkısız ve besleyici olduğunu söyledi. Sarı buğdaydan yapılan ekmeğe altın lakabının takılmasının renginden, katkısız olmasından ve besleyici, lezzetli oluşundan kaynaklandığını ifade eden Akkaya, “Ekmeğimizi 550 gramdan somun olarak üretiyor ve 1,5 liraya satışa sunuyoruz. Altın Ekmeğin kendine has bir müşterisi var. Çarşamba'da ilk biz üretmeye başladık. Bölgede de çok yerde üretildiğini tahmin etmiyorum, çok lezzetli, sağlıklı ve doyurucudur. Perhiz yapanlara da öneriyoruz.” dedi.

Kendilerinin de ekmeği pasta gibi yediklerini aktaran 30 yıllık deneyimli fırıncı Hadi Akkaya, ekmeğin yapılışı ve hammaddesini de şu sözlerle anlattı: "Altın Ekmek sarı buğday ile yapılıyor. Sarı buğday çok iri taneli ve çok uzun boylu sert bir buğdaydır. Aslında sarı un, makarna ve su böreği yapımında kullanılıyor. Birçok sarı buğday unu hiç gübre ve ilaç kullanılmadan üretiliyor ve su değirmeninde un haline getiriliyor. Sarı buğday unu renkli ve kolay işlenebilen bir üründür.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.