CARMEN OPERASINDAN SEÇKİLER SAMDOB’DA

CARMEN OPERASINDAN SEÇKİLER SAMDOB’DA
Pandemi koşullarına uyularak en hijyenik ortamda sahnesini seyircilerine açmaya devam eden SAMDOB, klasik opera repertuarının en bilinen eseri “Carmen” operasından bölümleri sahnelemeye hazırlanıyor.

Klasik opera eserlerini özleyenlere özel bir müzik ziyafeti; “Carmen Operasından Bölümler” konseri 24 Ekim 2020 Cumartesi akşamı saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda. Opera denince akla gelen eserlerin başında gelen G. Bizet’in bestelediği “Carmen” operasından seçilen arya ve düetler piyano eşlikli şan konseri ile sanatseverler için seslendi. Sınırlı sayıda bilet satışının gerçekleştirildiği konserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. 

Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyularak, her temsil öncesi ve sonrası yapılan dezenfeksiyon işlemleriyle steril hale getirilen Aydın Gün Salonu’na seyirciler sırayla, Samsun Valiliği’nin uygulamaya koyduğu HES kodu sorgulaması yapıldıktan sonra ateş ölçümü ve maske kontrollerinin yapılmasıyla yerlerine geçebilecekler. 

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği konserde solist sanatçılara Piyanist Onur Altıparmak eşlik edecek. Klasik müzik tarihine adını altın harflerle yazan G. Bizet’in bestelediği “Carmen” operasından bölümlerin seslendirileceği konserde solistler; Mezzo Soprano Stare Çelebi,Carmen karakterini; Tenor Özer Öndeş,Don Jose karakterini; Murat Göçken,Escamillo karakterini; Soprano Elif Demir,Micaela karakterini; Soprano Gamze Barhan,Frasquita karakterini; Mezzo Soprano Leyla Ceren Koç,Mercedes karakterini canlandıracak. Konserin anlatıcısı BerkcanBeniç.  

Etkinlikler esnasında da izleyicilerin maske kullanımlarının ve sosyal mesafe kurallarına uyumlarının kontrol ve takip edileceği,Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen pandemi kurallarına harfiyen uyulması hedeflenen ve sezonbiletleri, Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. Samsun Devlet Opera ve Balesi gişeleri hafta içi ve cumartesi günleri saat 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri saat 20.00’a kadar açıktır.  
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.