Canlı bombanın kimliği belirlendi

Canlı bombanın kimliği belirlendi
Sultanahmet'te polise yönelik bombalı saldırıyı Diana Ramazova adlı kadının gerçekleştirdiği belirlendi. Diana Ramazowa'nın Dağıstanlı olduğu saptandı.

Canlı bomba Diana Ramazova'nın kimliği, olay yerinde bulunan cep telefonundaki bilgilerden belirlendi. Diana Ramazowa'nın Dağıstanlı olduğu saptandı.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA:KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısıyla ilgili olarak, "Çok önemli mesafeler kat ettik. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Bizim elimizde tabiki o günden bu günü çok önemli bilgiler oldu, elde ettik. Kimliğini de tespit ettik" dedi.

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine bugün İç İşleri Komisyonu'nda başlandı. Komisyona İç İşleri Bakanı Efkan Ala'da katıldı.

Komisyon toplantısı öncesi Bakan Ala, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Paris'teki saldırıyla ilgili Bakan Ala, “Dışişleri Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışmaları yürütüyor. Bize ulaşmış bir tehdit söz konusu değildir vatandaşlarımız için. Dünyanın neresinde olursa olsun terörist yöntemleri şiddetle kınıyoruz. Terörist yöntemlerin insanlar için büyük tehdit ve tehlike olduğu açık ortadadır.

Ankara'daki Fransa Büyükelçiliği için önlem var mı? sorusuna "Biz konuyla ilgili teferruatlı değerlendirmemizi yapıp tabi gerekli önlemleri alıyoruz" yanıtını verdi.

Sultanahmet saldırısıyla ilgili soruya İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çok önemli mesafeler kat ettik. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Bizim elimizde tabiki o günden bu günü çok önemli bilgiler oldu, elde ettik. Kimliğini de tespit ettik. Şu aşamada daha detaylı açıklama yapmak doğru değil. Önemli olan sonuç almaktır, netice almaktır. Daha önceki saldırı ve ondan sonrada bazı gözaltılar oldu. Siz tabi o an bir hadise olursa onu duyuyorsunuz. Sizin de haberiniz olmayan bir takım çalışmalar yürütülüyor, bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı daha önceki saldırıyla ilgili de söylüyorum. Emniyetimiz güvenlik birimlerimiz son derece titiz çalışmalarla bu tür saldırıların önlenmesi için ciddi çalışmalar yürütüyor ve neticeler alıyor. Hem de kaçak olurda böyle bir saldırı olursa gerçekleşirse ondan sonraki bağlantıların ortaya çıkartılması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Sonuçları biraz sabrederseniz göreceksiniz" dedi.

Fethullah Gülen'in istenmesiyle ilgili soruya Bakan Ala, "Normal prosedür devam ediyor. Onun içinde öyle devam ediyor" diye cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.