Çankaya: Atakum Belediyesi'nde değil Atakum İmar İnşaat Ltd'de çalışıyor

Çankaya: Atakum Belediyesi'nde değil Atakum İmar İnşaat Ltd'de çalışıyor
"Gelin-Damat-Sendikacı" haberine iddiaların odağındaki isim DİSK eski Bölge Başkanı Fahrettin Çankaya'dan, Atakum Belediyesi'nde çalışmadığına dair bir tekzip geldi.
"Gelin-Damat-Sendikacı" haberine iddiaların odağındaki isim DİSK eski Bölge Başkanı Fahrettin Çankaya'dan, Atakum Belediyesi'nde çalışmadığına dair bir tekzip geldi. Ancak yollanan metin tekzip değil adeta Çankaya'nın itirafı olarak sütunlardaki yerini aldı. Çankaya'nın avukatı Uğur Aslan imzalı tekzipte, "Yazıda yer alan iddiaların hiçbiri gerçek değildir. Şöyle ki; Müvekkilimiz Atakum Belediyesi'nde işbaşı yapmamış Atakum İmar İnş Ltd. bünyesinde işçi olarak çalışmaktadır. Müvekkilimizin fiilen çalışmadığı hususu gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Şubat ayı içerisinde Gazeteniz Denge'de yer alan bir haber ile ilgili önceki gün elimize ulaşan "Tekzip Metni", haberde bahsi geçen kişilerin de görüşlerine yer verilmesi ve tekzip hakkını kullanması amacıyla, dünkü sayımızda yer aldı.

EMEKLİ SENDİKACI
YENİ İŞÇİ HABERİ
Atakum Belediyesi içerisinde yaşanan olayların kaleme alındığı ve "Gelin-Damat-Sendikacı" başlığı ile yer alan haberde, Genel-İş Sendikası Şube eski Başkanı, emekli sendikacı Fahrettin Çankaya'nın Atakum Belediyesi'nde işbaşı yaptığı bilgisine yer verilmiş, söz konusu iddia ile ilgili kanıtlar sunulmuş ve haber Atakum Belediyesi'nde 4 Şubat tarihinde Tekel işçilerine destek vermek amacıyla gerçekleştirilen iş bırakma eyleminde Genel-İş Sendikası eski Başkanı yeni Atakum Belediyesi "işçisi" Fahrettin Çankaya'nın basın bildirisini okuduğu bir fotoğraf ile "kanıtlanmıştı".
YENİDEN BAŞKAN
OLABİLMEK İÇİN İŞE GİRDİ
Haberde şu bilgilere yer verilmişti: "Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Sendikası eski Samsun Şube Başkanı Fahrettin Çankaya'nın, geçtiğimiz günlere Atakum Belediyesi'nde işe başladığı öğrenildi. Çankaya, Atakum'da geçtiğimiz aylarda işçilerin Belediye-İş Sendikası'ndan 'tehditle' Genel-İş Sendikası'na geçişte başrol oynadığı ve Genel-İş Sendikası'na yeniden başkan olabilmek için çalışmalar yürüttüğü ve bu kapsamda da, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın da 'oluru' ile yeniden sendika başkanı olabilmesi için resmi anlamda işe alındığı kaydedildi. Atakum Belediyesi'nde resmiyette 'çalışıyor' gözüken ancak fiiliyatta 'sendikal darbe' hazırlıkları yapan Çankaya'nın işe alınmasına ise, hem partili hem de sendikal çevrelerden tepki yağdı. Sendikacılıktan emekli olan Çankaya'nın Atakum Belediyesi'nde yeniden iş başı yapmasına partililerden ciddi anlamda tepkiler gelirken, 'Dışarıda binlerce işsiz genç varken, sendikacılıktan emekli bir kişinin sırf kendi kariyer hırsı için yeniden işe alınmasına anlam veremiyoruz' ifadelerine yer verildi"
ATAKUM İMAR İNŞAAT
BELEDİYE'NİN DEĞİL Mİ ?
Çankaya'nın avukatları aracılığıyla gazetemize ulaşan tekzip metni, yapılan haberi doğrularken, küçük bir "kelime" oyunu metnin mahkemece yayınlanması için karar verilmesine neden oldu. Tekzip metninde, Fahrettin Çankaya'nın Atakum Belediyesi'nde değil, Atakum İmar İnşaat Şirketi'nde çalıştığı ifadelerine yer verildi. Ayrıca metinde, bünyesinde onlarca işçi çalıştıran ve Atakum Belediyesi tarafından kurulan Atakum İmar İnşaat'ın Atakum Belediyesi ile bir bağlantısı yokmuş ve Çankaya sanki Atakum Belediyesi'nde çalışmıyormuş gibi ibarelere yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

"MÜVEKKİLİMİZ ATAKUM
İMAR İNŞAAT'TA ÇALIŞIYOR"
Tekzip metninde, Çankaya'nın avukatı Av. Uğur Aslan'ın haberimizi doğrulayan ifadeleri ise şu şekilde yer aldı: "Gazetenizin 24.02.2010 tarihli nüshasında, 1. ve 10. sayfalarında 'Gelin-Damat-Sendikacı' ve 'Emekli Sendikacı işbaşında' başlıklı yazı ve resimli haberde, müvekkilimiz Fahrettin Çankaya ile ilgili gerçeğe aykırı, asılsız gazetecilik mesleği ile bağdaşmayan basit bir araştırma ile dahi yalan olduğu ortaya çıkacak ifadeler yer almıştır. Yazıda yer alan iddiaların hiçbiri gerçek değildir.  Şöyle ki ; Müvekkilimiz Atakum Belediyesi'nde işbaşı yapmamış
Atakum İmar İnş Ltd. bünyesinde işçi olarak çalışmaktadır. Müvekkilimizin fiilen çalışmadığı hususu gerçeği yansıtmamaktadır"
SEÇİM BÖLGESİ
TEKKEKÖY İŞ YERİ ATAKUM !
Ayrıca, haberde Çankaya'nın kendisine sosyal demokrat adaylar aradığı, seçim döneminde ilk önce o zamanın DSP'li Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin ile dirsek temasında olduğu, burada istediği verimi alamayınca da CHP'li Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın etrafında dolaştığı şeklindeki iddialara da yer verilmişti. Tekkeköy'de ikamet eden ve seçim bölgesi Tekkeköy olan Çankaya'nın neden Atakum Belediyesi'nde iş başı yaptığı ile ilgili soruların da yer aldığı haberde yer alan iddialar yine Çankaya'nın avukatı Aslan tarafından doğrulandı.

AVUKAT: MÜVEKKİLİM
ATAKUM'DA OY
DAHİ KULLANMADI
Tekzip metninde şu ifadelere yer verildi: "Haberinizde müvekkilimizin kendisine sosyal demokratlar içerisinde kazanabilecek başkan adayı aradığı belirtilmektedir. Her ne kadar insanların kendi düşünce ve siyasi görüşleri doğrultusunda tercihlerini kullanmaları ve desteklerini sunmaları gayet doğal bir durumsa da müvekkilimiz ve ailesi Tekkeköy belediye sınırları içerisinde ikamet edip oylarını da burada kullanmışlardır. Atakum'da oy dahi kullanmayan bir kişinin kendi kişisel menfaatleri için bir adayı desteklediğini iddia etmek kötü niyetlidir ve abesle iştigaldir.
 
DENGE Haber Merkezi