CANİK'TE PAZAR YERLERİNE SIKI DENETİM

CANİK'TE PAZAR YERLERİNE SIKI DENETİM
Canik Belediyesi zabıta ekipleri, pazar esnafına ve vatandaşlara elle meyve ve sebze seçiminin yasak olduğunu hatırlatarak, sıkı denetim uyguluyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı'nın talimatıyla ilçe pazar yerlerinde denetimlerini sıklaştıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pazarcı esnafına ve vatandaşlara  Koronavirüs salgınının önlenmesi için uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. Tüm Bakanlıkların uyarılarını harfiyen uygulayan belediye ekipleri, Ticaret Bakanlığı'nın 81 İl Valiliği'ne gönderdiği yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perekende satışına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

canikbldhaber-1-001.jpeg

ELLE SEBZE VE MEYVE SEÇİMİ YASAKLANDI
Bakanlıkların talimatlarını bire bir uygulayan zabıta ekipleri tezgahlarda bulunan sebzelerin ve meyvelerin elle seçilmesinin yasak olduğunu hem esnafa, hem de vatandaşlara anlatarak bilgilendiriyor. Satış tezgahlarına "Sağlık Nedeniyle Ürünleri Elle  Seçmek Yasaktır" yazıları yazılarak sebze ve meyvelerin elle siçilmesinin önüne geçiliyor

TEZGAHLAR ARASINA GENİŞ MESAFE KURALI
Ekipler ayrıca satış tezgahlarının arasının geniş tutulmasını, tezgah arası geçiş yerlerinin de açık tutulması için esnafa uyarılarda bulunuyor. Tezgah aralarında sıkışıklığa neden olabilecek kasa ve ambalajların bulundurulmasına izin verilmiyor Denetimlerinde, satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkese hijyen konusunda uyulması gereken kullar hakkında bilgilendirme yapan ekipler, uymayanlara uyarılarda bulunuyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.