'Çanakkale Yüzyıllık Mühür' dizisi Aliağa’da çekiliyor

'Çanakkale Yüzyıllık Mühür' dizisi Aliağa’da çekiliyor
Çanakkale'de verilen bağımsızlık mücadelesindeki isimsiz kahramanların hikâyelerini konu alan "Çanakkale Yüzyıllık Mühür" isimli televizyon dizisinin çekimleri, İzmir'in Aliağa ilçesinde başladı.

 Yapımcılığını Garibaldi filmin üstlendiği dizinin kadrosunda Yiğit Özşener, Kemal Uçar, Serkan Kuru, Nesrin Cevatzade ve Ali Akdal gibi oyuncuların yanısıra Türk ve düşman askerlerini canlandıran yüzlerce figüran bulunuyor. Senaryosu Miraç Kazancı, Korhan Günay ve Taylan Işıklar’ın kaleminden çıkan dizi filmin yönetmen koltuğunda ise Mehmet Bahadır Er oturuyor.

SAVAŞ DÖNEMİNİ YANSITAN DEV SETLER KURULDU

Dizinin çekimlerine evsahipliği yapan Aliağa’da, savaş dönemini yansıtan dev setler kurulurken son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. 20 bölüm olarak tasarlanan dizinin çekimlerinin kasım ayına kadar sürmesi planlanıyor. İlk çekimler, film setine dönüştürülen büyük bir taş ocağında yapılıyor. Çanakkale Savaşı döneminde İngiliz esir kampında işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kalan Osmanlı askerlerinin dramını anlatan ilk görüntüler, sıcak havaya rağmen aralıksız çekiliyor. Aliağa halkının da çekimlerine destek verdiği dizi için tarihi Osmanlı köyü Güzelhisar’da da bazı düzenlemeler yapıldı. Teknolojiden de faydalanılan dizide gerçekçi sahneler çekiliyor.

GÜNAY :1915 ÇANAKKALE’Yİ ANLATIYORUZ

Proje Genel Koordinatörü Korhan Günay, yaptığı açıklamada, “Çekimlerine başladığımız ‘Çanakkale Yüzyıllık Mühür’ adlı dizide, 1915 Çanakkale’yi anlatıyoruz. 20 bölümlük bir dizi olacak. Beşer bölümlük konseptlerimiz var. İlk beş bölümümüzde, Çanakkale’nin genç kahramanlarını işliyoruz. Amacımız, Çanakkale’deki isimsiz genç şehitlerimizin hikâyelerini ekrana yansıtmaktır. Çekimlerimizi Aliağa’da gerçekleştireceğiz ancak kısmen İstanbul’da da çekimlerimiz olacak. Kısmetse ağustos ayında da TRT 1’de yayına başlamayı planlıyoruz.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.