ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI

ÇANAKKALE RUHU YAŞATILDI
ÇANAKKALE RUHU HER İLÇEDE YAŞATILDI

Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yılı ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Samsun İl ve İlçelerinde anma törenleri ve çeşitli etkinlikler düzenledi.
Samsun Ülkü Ocaklarının, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE ve il yöneticilerinin Ladik Ülkü Ocakları’nın Düzenlediği “Tarihin Akışını Değiştiren Çanakkale” resim sergini ziyaret etti.
 
İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE, Ladik’ten sonra 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki Samsun Ülkü Ocakları üniversite teşkilatının düzenlediği Çanakkale Şehitlerini anma programına katıldı. Prof. Dr Fahri SAKAL’ın konuşmacı olarak Çanakkale Savaşını anlattığı programın ardından şiir dinletileri sinevizyon gösterileri gerçekleşti.


ÇANAKKALE MENUSU DAĞITILDI
Üniversitede ki programın ardından Mecidiye caddesinde yapılan çorba ikramında, Çanakkale Zaferi’ni kazandıran askerimizin Sabah ve öğlen yemeği olmadığı, akşam ise sadece yağlı buğday çorbasının bulunduğu menüden ikram edildi. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE bizzat yaklaşık bin porsiyon yağlı buğday çorbası ve hoşaf vatandaşlara dağıttı.
 
Çorba Dağıtımı etkinliğinden sonra Canik ilçesine gelen İl başkanı Canik Ülkü Ocaklarının düzenlediği Çanakkale Menusu dağıtımı ve Kızılay ortaklığı ile düzenlenen kan bağışı etkinliğini ziyaret etti. 
 
Çarşamba ilçesine geçen Hüseyin Kürşat GEZE, burada Çarşamba Ülkü Ocaklarının düzenlediği “Bir Destandır Çanakkale” resim sergisini ziyaret etti. 
 
Son olarak Terme İlçesine geçen Hüseyin Kürşat GEZE, burada Terme Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliğine katıldı. 
Burada yaptığı konuşmada Çanakkale savaşının önemine dikkat çeken GEZE, “Samsun Ülkü Ocakları olarak bu günü şehitlerimizin aziz hatırasına yakışır bir biçimde geçirmek istedik. Bu doğrultuda sabah 8den bu saatlere kadar ilçelerimizin yaptıkları etkinlikleri ziyaret ettik. Bafra, Havza, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerimizde Ülkü Ocakları teşkilatları bu güne yaraşır etkinlikler yapmaya özen gösterdi. İl Merkezimizde halkımıza şehitlerimizin durumunu daha iyi anlatmak için şehit menüsü yemeklerinden dağıttık.” Dedi
Çanakkale Şehitlerine ve tüm şehitlere layık bir gençlik yetiştirmenin Ülkü Ocaklarının temel gayesi olduğuna dikkat çeken GEZE, “çok kişi tarafından bilinmez. 18 mart aynı zamanda Ülkü Ocaklarının kuruluşudur. Bu yıl 50. Yıl dönümünü kutluyoruz. 50 yıldır temel gayemiz Çanakkale şehitlerine İstiklal Şehitlerine ve Tüm şehitlerimize yaraşır bir gençlik yetiştirmektir.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.