ÇANAKKALE 100. YIL GEZİCİ MÜZESİ 10-16 KASIM TARİHLERİ ARASINDA SAMSUN'D

ÇANAKKALE 100. YIL GEZİCİ MÜZESİ 10-16 KASIM TARİHLERİ ARASINDA SAMSUN'D
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Kurtuluş Savaşının önsözü olan...

Çanakkale Savaşlarının gelecek nesillere layık olduğu şekilde aktarılması ve Çanakkale'ye sevdalı ama aradaki mesafeler nedeniyle bu kutsal mekânı ziyaret edemeyen yurttaşlarımıza ulaşmak amacıyla özel bir koleksiyoncunun hazırlamış olduğu ve "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan Gezici Müze projesine destek olmaktadır.

Bu çerçevede, 2014 yılı içinde yaklaşık 60 ili ziyaret edecek olan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, 3 Kasım-14 Aralık tarihleri arasında bölgemizde halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Gezici Müze, 3-9 Kasım tarihleri arasında Sinop'ta, 10-16 Kasım tarihleri arasında Samsun'da, 17-23 Kasım tarihleri arasında Ordu'da, 24-30 Kasım tarihleri arasında Tokat'ta, 01-07 Aralık tarihleri arasında Amasya'da ve 06-14 Aralık tarihleri arasında Çorum'da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir.

Gezici Müze Projesi ilk olarak Tarihçi ve Yazar Ahmet Uslu'nun Seddülbahir'de yer alan sabit müzesinin dışında Çanakkale Ruhunu Anadolu'ya taşıma fikrinden ortaya çıkmış bir düşüncenin ürünüdür.

Projenin öncelikli hedefi, yıl içinde Anadolu'yu dolaşarak Çanakkale Zaferinin 100. yılı olan 2015 yılına kadar Çanakkale Savaşlarının önemini ve bu zaferi bize yaşatan kahramanları bütün Türkiye'ye tanıtmaktır. Bununla birlikte, proje ile milli birlik ve beraberliğin temeli olan “Çanakkale Ruhu”nun yaşatılması, canlı tutulması amaçlanmaktadır.

BYEGM, Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesinde savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemelerden oluşan 4 bine yakın eser ücretsiz olarak görülmektedir. Ayrıca, Müze içerisinde bir rehber gelen konuklara bilgi vermektedir.

İLKNUR ASLANDAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.