Camii ve Külliye İhtişamlı Mimarisi İle Göz kamaştırıyor

Camii ve Külliye İhtişamlı Mimarisi İle Göz kamaştırıyor
İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Türk İslam Mimarisi'nde önemli bir yer edinen Selçuklu mimarisi kullanılarak inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii külliyesi gibi önemli bir müesseseyi de Samsun’a kazandırıyor.

İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde Selçuklu Mimarisi ile inşa edilen Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi inşaatında sona yaklaşılıyor. 

Türk İslam Sanat mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olarak geçmişten geleceğe önemli bir yapı olarak inşa edilen Camii ve Külliye, İnanç turizminde de yerini alarak büyük bir medeniyet  projesi olarak hayat bulacak. 


SAMSUNLULAR HEYECANLA BEKLİYOR
Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa edilen Selçuklu Mimarisi, şehir ve deniz manzarası, ihtişamlı yapısı ile dikkat çeken Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nin inşaatının tamamlanmasını Samsunlular heyecanla bekliyor. 

İSLAMİ İLİMLER, DERS VE SOHBETLERİN YAPILACAĞI MEDRESE...
İki kısımdan oluşan biri İslami ilimlerin, ders ve sohbetlerin yapılabileceği medrese kimliğindeki Külliye, diğeri ise, ahşap ve taş mimarisi ile tamamlanacak olan Karadeniz'in en büyük Camiisi. Mimarisi ile Türkiye'ye örnek olacak olan Camii ve Külliye'de 200 araçlık otoparkı, 2 bin kişilik çok amaçlı salonu, ortak kullanım alanları ve eşsiz avlusu ile her ayrıntının düşünüldüğü yapı, hem eşsiz bir ibadet alanı hem de sosyal bir alan olma özelliği taşıyor.

MAZİ İLE ATİ'Yİ BİRLEŞTİREN MİMARİ PROJE
Dünyada önemli bir yere sahip Selçuklu Mimarisinden esinlenilerek planlanan projede, planlamasına uygun kesme taşlar kullanılmakta. Yılların birikimi ve büyük bir ustalık isteyen kesme taş işçiliği yapıya eşsiz bir görünüm kazandırırken doğal bir yalıtım sağlamasıyla da kullanışlı bir malzeme özelliği taşıyor. Mimarisinden kaynaklanan doğal görünümünün yanında aydınlatması, iklimlendirmesi ve akustiğinde günümüz teknolojisinden faydalanılmakta.

MİMARİSİ İLE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK
Camii ve Külliye inşaatının tamamlandığında Samsun'a Ankara Hacı Bayram Veli, İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez kazandıracaklarını söyleyen İlkadım  Belediye  Başkanı  Erdoğan Tok, " Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa ettiğimiz Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi'nde çalışmalar hızla  devam etmektedir. Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Deniz'i gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek Camii ve Külliye'de bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Camii ve Külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan Camii ve Külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.