Cadde 'AVM' olunca kiralar tavan yaptı

Cadde 'AVM' olunca kiralar tavan yaptı
SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, İlkadım İlçesi’nde bulunan 100 yıllık İstiklal Caddesi'nin araç trafiğine kapatılıp, alışveriş caddesi haline getirilmesi için bir yıl önce proje başlattı.

Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, proje sonrasında bazı işyeri sahiplerinin kiraları yüzde 40’a varan oranda artırdıklarını belirterek, mülk sahiplerinin de bu noktada biraz daha insaflı olmasını istedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından İlkadım İlçesi'nde bulunan ve kentin en işlek yerlerinden biri olan İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nin 'Cadde AVM' haline dönüştürülmesi için hazırlanan proje hayata geçirildi. Cadde araç trafiğe kapatılırken alt ve üst yapısı da tamamen değişti. Daha sonra 705 metre uzunluğundaki cadde üzerinde bulunan binaların tek tip dış cephe kaplaması için inşaat çalışmaları gerçekleştirildi. Dış cephe kaplamaları devam ederken, cadde esnafı ise proje sonrasında mülk sahipleri tarafından iş yeri kiralarına yapılan büyük zamlardan dert yandı. 

YÜKSEK KİRALARA TEPKİ

Çiftlik Caddesi Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, caddedeki işyeri sahiplerinin 'Cadde trafiğe kapatılıyor kiralar çok yükselecek' diye bir beklenti içerisine girdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Çeşitli markaların buraya gelmesi, iş yapması için mal sahiplerinin biraz daha insaflı olması lazım. Belli bir müddet sonra insanların kazançları arttığı zaman inşallah daha güzel kiralar olur, daha güzel kazançlar elde edilir."  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum