Buzdolabı Su Akıtma Sorunu ve Çözümü

Buzdolabı Su Akıtma Sorunu ve Çözümü
Buzdolabınızın bulunduğu bölgede sürekli su bulunması buzdolabınızın su akıttığını göstermektedir ki bu kesinlikle dikkate almanız gereken bir problemdir.

Buzdolabınızın bulunduğu bölgede sürekli su bulunması buzdolabınızın su akıttığını göstermektedir ki bu kesinlikle dikkate almanız gereken bir problemdir. Genel olarak kullanım esnasında meydana gelen hatalı uygulamalar dolayısı ile yaşanabilen su akıtma problemi, buzdolabının kapısının iyi şekilde kapatılmaması veya çok sık aralıklar ile açılıp, kapatılması nedeniyle oluşabilmektedir. Buzdolabınızda su akıtma problemini yaşamanıza yol açabilecek bir diğer önemli kullanım hatası ise yemeklerinizi veya çeşitli içecek gruplarını henüz sıcak halde iken buzdolabınıza koymanızdır. Çünkü sıcak olan bu ürünler buzdolabınızın iç kısmında terleme ve ardından da su akıtmaya sebep olur. Su akıtma problemini yaşadığınız buzdolabınızda, kapasitenin üzerinde bir doluluk oranını yakalamamaya da dikkat etmeniz önemli bir avantaj sağlayacaktır.

 

Buzdolabınızda su akıtma sorunu ile karşılaştığınızda profesyonel servis desteği almadan önce yapabileceğiniz bir takım kontroller sonucunda da sorunun oluşumunu önleyebilirsiniz. Misal olarak buzdolabınızda akıtma problemiyle karşılaştığınızda su tahliye giderini kontrol etmelisiniz. Özel bir çubuk yardımı ile burada meydana gelebilecek bir tıkanıklığın temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ek olarak No frost buzdolabı modellerinde yer alan motor üzerindeki su kabında çatlama meydana gelmesi de su akıtma sorununa yol açabilir. İşte bu tip sorun kaynağında bilinçsiz müdahale yerine merkezimizden destek almanız gerekir.

 

Su Akıtma Sorunu Nasıl Önlenir?

 

Çağrınız üzerine gelen profesyonel teknik ekiplerimiz, buzdolabınızda öncelikli olarak yığılma sebebini araştırmaktadır. Genel olarak bu sorunun oluşmasında etken buzdolabınızın drenaj sisteminde yaşanan bir ihlalden kaynaklanmaktadır. Drenaj sisteminin ideal olmayan çalışma drenaj delikleri blokajı yani dondurma sebep oluşturabilir. Bunun dışında buzdolabınızdaki suyun geçişini kauçuk tüp ve konik bir huni borusu sonundaki  kauçuk valf önler, yapıştırma çözülen suyun tahliyesinde çanakta buharlaşmaya yol açabilmektedir. Buzdolabınızda su akıtma problemine yol açan bu ana kaynağı belirleyerek, gerekli müdahaleler için prizden fişi çekilen buzdolabınızın arka bölümünde yer alan bu bölümde su akışının kesintiye uğramasına yol açarak, dışarıya akıntıya neden olan buharlaşmayı ve çatlağı engelleyerek, buzdolabınızın su akıtma problemine çözüm oluşturmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.