Büyükşehir'e Tepki!

Büyükşehir'e Tepki!
Samsunun Havza ilçesine Aşağı Yavucuk geçtiğimiz günlerde Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara ve bozuk yol ile ilgili haberler üzerine bir basın açıklaması yapan...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt’un “provokasyon” değerlendirmesine karşın Mahalle Muhtarına sahip çıkarak “Yüzde doksan oy verince iyi vatandaş, eleştirince provokatör mu olduk?” dedi.
Aşağı Yavucuk Mahallesi’nin yolu hakkındaki haberlerinin ‘provokasyon amaçlı’ olduğu sözlerine karşılık Muhtar Ahmet Kara’ya destek verdiler. Kara, "Gelsin de yapılan çalışmayı yerinde görsün. Ayakkabınızın bağı, boyası, cilası bozulacak diye mi makamınızdan çıkmıyorsunuz?" dedi.
Aşağı Yavucuk Mahallesi Muhtarı Ahmet Kara;  “Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanına ve bu işin sorumlusu olan daire amirlerine sesleniyorum. 8 Nisanda Cumhurbaşkanlığına gittiğimde sıkıntılarımız paylaşmamızı söylediler. Bizim yol sorunumuz olduğunu yazdım yetkililere ilettim. 23 Nisan günü BİMER’den arandım. “Muhtar; senin yolun 4 kilometre sıcak asfalt yapıldığı halde 20 metre uzunlukta 4 ayrı noktadan menfez konulduğu halde neden böyle bir talepte bulundun” dediler. Bu güne kadar böyle bir durumun olduğunu böyle bir haberle öğrendim. Şimdi ise çamurların üzerine rotbisler serildi, devletin milyarları çamur üzerine döküldü. Yetkilere sesleniyorum bu işin doğrusu bu ise ben bu yapılanları huzuru mahşerde mahkemeyi Kübra’da nasıl hesabını verecekler diye hasep ediyorum. Mustafa Yurt bey muhtar “provokasyon yapıyor, yalan konuşuyor” diye yalan beyanda bulunmuş.  Bu köyün yüzde 90’ı Ak Partili. Benim amacım gayem 900 Lira maaş alıyorum, aldığım maaşı cebime helal koymak için çalışıyorum. Sizlerde ayakkabınızın bağının boyası cilası bozulacak diye mi makamınızdan çıkmıyorsunuz. Bu iş bu kadar dallanıp budaklanana kadar bu işler doğrumu yanlış mı diye gelip yerinde inceleme zahmetinde bile bulanmadınız. Daire amiri şantiye şefi Ufuk Bey, Bu yol hakkında 20 metre uzunluğunda 4 ayrı noktadan menfez çalışması yapıldı diye rapor vermiş, gelsin baksın bir tane menfez varsa her türlü eleştiriye açığız eğer doğruları söylemek provokasyonsa evet bu Yavucuk köyü provokasyon yapıyoruz. Fakat bilsinler ki bu köyde sandıklarda %90 Ak Partiye oy çıkmıştır. Suçumuz Ak Partili olmak ise evet biz provokasyon yapıyoruz. ’Dedi.
Yavucuk Mahallesi sakinlerinden Seyit Ahmet Pamuk ise; “Çamurun içine getirdiler asfaltı döktüler, finşersiz asfalt döktüler. Finişersiz asfalt sıkışmaz elleriyle döktüler, kaplumbağa kadar silindir getirdiler bizler yapılan hizmete karşı değiliz ama usulsüz iş yapıyorlar milleti kandırmaya  hakları yok. İcraat yapıyorsanız dürüst yapın, göz boyamayın sadece bizim köy için yapılmıyor bizden hariç bir sürü köye gidiyor bu yol. ‘Dedi.        
Mahalle sakini Mustafa Pamuk ise yollarının bozulmasının en büyük sebeplerinin başında Uluçal Mahallesinde bulunan ocaktan malzeme çeken Büyükşehir’e ait kamyonlar olduğunu belirterek; “ Samsun Büyük Şehir Belediyesini 50 Tonluk araçları köy yolarına malzeme götürüyor. Yapılmış olan yol zaten kendileri bozmuş oldu. Yollar patladı hep somun sırtı oldu. Köy de bulunan araçların ve traktörlerin amortisörleri bozuldu. Her ay araçlarımızın alt bakımını yaptırmak zorunda kalıyoruz. Traktörleler yolda gidip gelen kadınlar düşük yapabiliyor yani kimsenin buna hakkı yok. ’Dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.