BÜYÜKŞEHİR'E İKİNCİ ŞOK!

BÜYÜKŞEHİR'E İKİNCİ ŞOK!
Samsun Büyükşehir Belediyesi yol açma konusunda nedense sınıfta kalıyor. İlkadım İlçesi Gençlik Caddesi'nde yer sahibinin yolu kesmesinin bir benzeri Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu'nda gerçekleşti.Vatandaş arsası üzerinden geçen yolu kapattı.

ARSASI ÜZERİNDEN YOL GEÇTİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin  30 kilometrelik Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Projesi kapsamında yürüttüğü yol açma çalışması devam ederken, vatandaşın arsası üzerinden geçmekte olan yol için arsa sahibi, Mahkemeye başvurdu ve 'Yürütmeyi durdurma kararı' alınca yolu kapattı.

İDARE MAHKEMESİ'NE DAVA
Sahil Yolu Projesi kapsamında yol genişletme çalışması ve peysaj uygulaması yapan Büyükşehir Belediyesi Hicabi ve Müjgan Eryıldırım'ın arsasının bir kısmının üzerinden yolu geçirdi. DOP çerçevesinde arsaları üzerinden geçen yol için, arsa sahipleri Samsun İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA ÇIKTI
Samsun İdare Mahkemesi söz konusu parseldeki İmar Planı Düzenlemesi ile ilgili 'Yürütmeyi durdurma kararı verdi. Büyükşehir Belediyesi karara Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etti. İtirazı reddedildi. Bunun üzerine arsa sahipleri Eryıldırım çifti, arsaları üzerinden geçen yolu kapattı.

TEHLİKELİ  ALTERNATİF YOL
Yürütmeyi durdurma kararı alan Eryıldırım çifti, bu defa Samsun 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Büyükşehir aleyhine 'Kamulaştırmasız el atma' davası açtı. Dava süreci devam ederken Büyükşehir Belediyesi, kapatılan yolun yanındaki yeşil alandan keskin bir dönüşle alternatif yol açtı. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum