BÜYÜKŞEHİR'DEN AKILLI SULAMA SEMİNERİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN AKILLI SULAMA SEMİNERİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından personellere ‘akıllı sulama teknolojileri ve peyzaj alanlarında otomatik sulama’ eğitim semineri verildi.

Şehri daha estetik bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda eğitim seminerleri gerçekleştiriliyor.Akışkanlar ve Sulama Sistemleri Uzmanı İbrahim Büyükerdem tarafından Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı personeline toprağın en az su ile maksimum verime ulaşması, sulama sprey spring, rotor ve rotor başlıkları, selonoid vana sistemleri ve kontrol ünitelerinin yeşil alanlarda kullanımı ile bu kullanımda elde edilecek avantajlar hakkında eğitim semineri verildi.

seminer-1.jpg

Küresel ısınma ve su tüketiminin en aza indirgendiği sistemlerde özellikle damlama sulama ve yer altı damlama sulama sistemlerinin yeşil alanlarda kullanımı, ağaç kök sulama sistemleri de anlatıldı. Toplantıda ayrıca bu sistemlerin şehre kazandıracağı artılar ve bitki kalitesine sunacağı avantajlar tartışıldı. Seminere, Park ve Bahçeler Daire Başkanı Ekrem Şahin, şube müdürleri, daire başkanlığına bağlıpeyzaj mimarları, ziraat mühendisleri, orman mühendisleri ve makine mühendisleri katıldı. Toplantı sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.