Büyükşehir Meclis'inden Yeşilyurtlara 'kıyak' karar

Büyükşehir Meclis'inden Yeşilyurtlara 'kıyak' karar
Geçtiğimiz ay Atakum Belediyesi Meclisi'nde reddedilen imar değişikliği, dün Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında ilginç bir imar değişikliği kararına imza atıldı. Geçtiğimiz ay, Atakum Belediye Meclis'i tarafından oy birliği ile reddedilen imar planı değişikliği, bu ay görüşülmek üzere Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne taşındı.

BAKLAVA EŞLİĞİNDE KABUL EDİLDİ
Çarşamba günkü komisyon toplantısında bölünmelere ve tepkilere yol açan imar planı değişikliği, MHP ve CHP'nin ittifakına rağmen oy çokluğu ile kabul edilmişti. Dünkü meclis toplantısında SASKİ tarafından gönderilen ve meclise ikram edilen baklavaların ardından, komisyondan geldiği gibi oylanan imar planı değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

ARAZİ YEŞİLYURTLARA AİT
Alınan karara göre; Atakum Belediye Meclisi'ne teklif edildiği şekliyle değiştirilerek onaylanması öngören komisyon raporu meclise okunduktan sonra oy çokluğu ile kabul edildi. Edinilen bilgiye göre, Alanlı Mevkii'ndeki arazinin, Yeşilyurt Demir Çekme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne ait olduğu ortaya çıktı.

CHP VE MHP REDDETMİŞTİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) komisyon toplantısındaki beyanlarına göre, zaten çarpık yapılaşmalar bulunan Alanlı Mevkii'nde yapılacak yapılması teklif edilen imar değişikliğinin bölgeyi daha da çarpık hale sokacağından dolayı bölgedeki imar planı değişikliğini reddetmişlerdi.

ÇARŞAMBA GÜNKÜ KOMİSYON TOPLANTISI
Gündemin 16. Maddesini oluşturan ve bir önceki ay Atakum Belediyesi meclisinde görüşülen Alanlı Mevkiindeki imar planı değişikliği, Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi komisyonunda görüşüldü. Önceki ay Atakum Belediyesi'nde oy birliği ile reddedilen ilgili madde, Büyükşehir Belediyesi komisyonunda görüşüldükten sonra düzeltilerek tekrar değiştirilmesine karar verildi. MHP ve CHP grubunun ret ettiği plan değişikliği oy çokluğu ile komisyon tarafından uygun görüldü. Atakum'dan gelen komisyon raporuna göre; ilgili maddedeki parsellerin ada içindeki yapılaşma düzenini bozucu nitelik taşıdığı gerekçesiyle reddedilmişti. Ancak, Atakum Belediyesi'nde reddedilen Alanlı Mahallesi'ndeki uygulama imar planının düzeltilerek tekrar değiştirilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

Ercan ÜSLÜ