Büyük Samsun Oteli yıkılıyor

Büyük Samsun Oteli yıkılıyor
Uzun yıllar siyaset ve ekonomi toplantılarına evsahipliği yapan, Samsun'un ilk beş yıldızlı otellerinden birisi olan Büyük Samsun Oteli yıkılıyor. Mahkeme kararıyla tahliye edilen otelin yıkılması için iş makineleri çalışmaya başladı.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan, onun kapanmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen otelin, işletmecisi tarafından kira bedeli ödenmediği gerekçe gösterilerek tahliyesine karar verildi. Otelin işletmesini 1998 yılından bu yana Kuraş A.Ş. yürütürken geçmiş yıllarda da tahliyesi için mahkemelik olmuştu. Kuraş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurumahmutoğlu, otelin 2886 sayılı kanunun 75. maddesi kapsamında fuzuli işgalci oldukları iddiasıyla tahliye edildiğini belirterek, kararın hukuka aykırı olduğunu ve iptali için dava açtıklarını söyledi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ise otelin kıyı kenar çizgisi dışında kaldığını ve mahkemeden yıkım kararı olduğunu ifade etti. Oteli işleten kiracının sözleşme süresinin sona erdiğini ifade eden Yurt, 17 Aralık 2014'ten bu yana kapı, pencere, parkeler, bordürler, cam, çerçeve, tuvalet taşları, avizeler, klimalar gibi binaya ait parçaların sökülmesinin uzun zaman aldığını, cumartesi günü itibarıyla yıkım işlemine başlandığını ifade etti. Herhangi bir kazaya sebep olmamak, etraftaki ağaçlar ve hemen önünden geçen raylı sistem ile çevredeki yapılara zarar vermemek için binayı özenle yıkacaklarını ifade eden Yurt, bu sebeple işi klasik usulde kompresör, el tabancaları ve el işçiliğiyle yapacaklarını kaydetti.

HAVUZ VE TOPLANTI SALONU YIKILMAYACAK

Otele ait havuz ve yan tarafında bulunan toplantı salonunun ise yıkılmayacağını kaydeden Daire Başkanı Yurt, havuzun şehir merkezinde ihtiyaç duyulan bir mekan olduğunun altını çizerek, “Yüzme havuzu, Samsunluların malıdır. Halka hizmete devam edecek. Bu yüzden sökmeyeceğiz, yüzme havuzu duracak.” dedi. Mustafa Yurt ayrıca otelin yan tarafında bulunan ve bin 500 kişilik toplantı yapmaya uygun olan salonun da Samsunluların ihtiyacına cevap verecek önemli bir özelliğe sahip olmasından dolayı yıkılmayacağını söyledi. Mustafa Yurt, Büyük Samsun Oteli'nin büyük balo salonu olarak isimlendirilen ek binasının da yine aynı şekilde toplantı salonu olarak korunacağını belirtti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.