BÜYÜK OTELE TAHLİYE!

BÜYÜK OTELE TAHLİYE!
Mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesine geçen, Büyük Samsun Oteli'nin mahkeme kararı ile bu hafta içerisinde boşaltılacağı öğrenildi.

Yargıtay kararının ardından harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesinin tahliye işlemleri için İstanbul merkezli özel bir şirket ile anlaşma yaptığı ve tahliyenin bu şirket tarafından gerçekleştirileceği öğrenildi.

YILLIK 770 BİN DOLAR
Mülkiyeti Samsun İl Özel İdaresi'ne ait olan ve Kuraş A.Ş. tarafından 1998 yılından buyana belirli aralıklarla işletilen Büyük Samsun Oteli, yıllık 770 bin dolar kira bedeli ile kiralanmıştı. İsmi bir süre Kurumahmutoğlu Büyük Samsun Oteli olarak da lanse edilen otelin işletmecisi KURAŞ'ın, Özel İdareye toplamda 23 milyon 100 bin lira kira borcu bulunuyor
SADECE 3 AY KİRA ÖDEMİŞ
15 yıl içerisinde İl Özel İdaresi'ne sadece üç ay kira ödeyen KURAŞ A.Ş. şimdiki ismi ile KU OTEL firmasının, idareye toplamda 23 milyon 100 bin lira kira, kanunen işgalci durumunda bulunduğu için de 7 milyon lira ecri misil olmak üzere toplamda 30 milyon 100 bin lira borcu olduğu söyleniyor.
TAHLİYESİ HAFTA İÇİNDE
İl Özel İdarenin kapanmasıyla, Mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesine geçen Büyük Samsun Oteli'nin, bu hafta içerisinde mahkeme kararlarına da dayanılarak söz konusu firmanın tahliye işlemiyle gerçekleştirileceği iddia ediliyor.
Belediyenin sahil yolundaki tesislerini de içinde barındıran İmar İnşaat şirketine devredilmesi öngörülen Otelin, 5 yıldızlı olması nedeniyle turizme ve şehre gelen turistlere hizmet etme talimatını Başkan Yılmaz'ın verdiği söyleniyor.
YILBAŞI PROGRAMI OLACAK MI?
Samsun Özel Haber'in verdiği bilgiye göre, Tahliye işlemleri hafta içinde başlayacak olan Otelde Yılbaşı Akşamı programına Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe katılacak. Otelin Hafta içinde tahliye olması durumunda Yıldız Tilbe konseri için bilet alanların mağdur mu olacağı sorusu akıllara geldi. 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Yılbaşı akşamı eğlencesi için rezervasyon yaptıranların, otelin tahliye edilmesiyle paralarını geri alıp alamayacakları ise belirsiz bir durumda.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum