Büyük ödül Van'a gitti

Büyük ödül Van'a gitti
BURSA'da, düzenlenen '4'üncü Fotofest Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

'Birlikte Yaşamak' temalı Uluslararası Fotoğraf Yarışmasına Van'dan katılan Musa Talaşlı birincilik ödülünü kazandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen '4'üncü Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' (BursaFotoFest), kapsamında yapılan 'Birlikte Yaşamak' temalı uluslararası fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

39 ülkeden 1155 fotoğrafçının 3 bin 834 eserle başvurduğu yarışmada 19 eser dereceye girdi, 265 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. Jüri üyeliklerini Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Öğretim Görevlisi Kamil Fırat, Öğretim Görevlisi Alper Bilsel, Öğretim Görevlisi Mustafa Bilge Satkın, Dr. Ceyhun İrgil, Bülent Suberk ve Neslişah Hanzade Erbey Kuşku'nun oluşturduğu yarışmada Van'dan başvuran Musa Talaşlı 'Sürüler ve Çobanlar' adlı eseri ile birinci olarak 4 bin dolarlık ödülü kazandı.

Yarışmada ikinciliği Vietnam'dan katılan Te Ha Trinh, üçüncülüğü de Zonguldak'tan katılan Tufan Bilir elde etti. Yarışmada Tayip Başak (İstanbul) Minh Thai Binh(Vietnam), Özgür Konur (Ordu), Nazım Tetik(Niğde), Emre Bostanoğlu (Samsun), Dilek Erim (İstanbul) mansiyon ödülü aldı.

Yarışma özel ödülüne Mehmet Öztürk, Tran Thi Minh Nguyet, Tuğba Yüksel, Phuc Ngo Quang, Duong Quoc Dinh, Serkan Çolak, Arif Miletli, Faisal Azim, Le Nguyen ve Dr. Rashid Un Nabi layık görüldü. Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, yarışma sürecenin başarıyla tamamlandığını ve şimdi festival sürecinin başladığını belirterek, “5 kıtadan ve 39 ülkeden bin 155 fotoğrafçının 3 bin 834 eserle başvurduğu yarışmada 19 eser dereceye girdi, 265 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü. Bu zorlu süreçte yer alan herkese, jüri üyelerine ve eser sahiplerine teşekkür ediyoruz. Şimdi herkesi 6 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da Dörtyol'dan başlayacak olan Cumhuriyet Caddesi'ndeki geleneksel BursaFotoFest Festival yürüyüşüne davet ediyoruz” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.