Büyük gurur

Büyük gurur
TÜBİTAK'ın ortaöğretim kurumları arasında düzenediği 'Proje Finali'ne, Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki okullar damga vurdu. Tülay Başaran, 19 Mayıs, Yeşilkent, Köksal Ersayın liseleri başarılarıyla gurur verdi.

Bilgisayar dalında Türkiye 1'incisi olan Samsun Tülay Başaran Anadolu Lisesi öğrencisi Talha Zekeriya Durmuş, eğitim camiasına büyük gurur yaşattı.
Ankara'da, 22-24 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Proje finaline İlkadım İlçesi'ne bağlı liseler damga vurdu. İlkadım'a bağlı Tülay Başaran Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Lisesi, Yeşilkent Anadolu Lisesi, Köksal Ersayın Anadolu Lisesi ve Özel Şahinoğlu Koleji'nin katıldığı Türkiye Finalleri'nde alınan 4 derece, gurur yaşattı.
TÜLAY BAŞARAN'DAN TÜRKİYE 1'İNCİLİĞİ
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Tülay Başaran Anadolu Lisesi 'bilgisiyar' projesi ile Türkiye 1'incisi, 19 Mayıs Lisesi 'Okulda Akran Zorbalığı ve Mobbing' Sosyoloji Projesi ile 2'inci, Köksal Ersayın Anadolu Lisesi 'Al Bohçanı Yola Çık' Psikoloji Projesi ile 3'üncü, Yeşilkent Anadolu Lisesi 'Samsun Katolik Kilisesi ve İtalya Notası' Tarih Projesi ile 3'üncü olmuşlardır" dedi. İlçe genelinde proje kültürünün yaygınlaştırılarak niteliklerinin artırılmasına yönelik çalışmaların sonuç vermesinin büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Numanoğlu, "TÜBİTAK Finalleri'nde ilçemizin göstermiş olduğu üstün başarıdan dolayı projelerin hazırlanmasında emeği geçen başta öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve ilçe AR-GE ekibimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.