Büyük cami'nin temeli atıldı

Büyük cami'nin temeli atıldı
Türkiye Diyanet Vakfı ve Atakum Büyük Camii Müştemilatını Yapma ve Yaşatma Derneği ve hayırseverlerin yardımıyla yapılacak olan caminin temel atma töreni...

Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, İl Müftüsü Hayrettin ÖZTÜRK, İlçe Müftüsü İsmail KESKİN, diğer kamu müdür ve amirleri ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası açılış konuşmasını yapan cami derneği başkanı Rasim AKSÖZ, iyi niyet temennileri ile çıkmış olduğu bu yolda hayırseverlerle birlikte ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
Daha sonra söz alan İlçe Müftüsü İsmail KESKİN camilerin İslam dünyasındaki yeri ve önemine değinerek" 3600 kişi kapasiteli ve bünyesinde barındırdığı 500 kişilik konferans salonu, Kuran-ı Kerim Kursu, kütüphane, gasilhane, otopark ve çay ocağı gibi ilave yapılarla caminin birçok amaca hizmet edebileceği kompleks bir yapıya sahiptir Toplam proje bütçesinin 8.000.000 TL olarak tahmin edilen caminin yaklaşık 3 yıl içinde bitirilmesi de planlanmaktadır" dedi.
Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI " camimizin yapımında katkı sağlayan hayırseverlerin geçmişlerinin ruhunun şad olmasına vesile olacağına inancım tamdır" dedi. 4500m2 kapalı alana sahip mimarisi ile Atakum ilçesine yakışacak olan bu camide aynı anda 5000'e yakın insanın namazını da kılabileceğini ifade eden Taşçı "ilçemiz büyük bir ibadethane kazanmıştır."dedi.
Camilerin islam dininin en büyük görseli olduğu da belirten ishak Taşçı , yaklaşık 200.000 nüfüsa sahip Atakum ilçesinde cami eksikliğinin bulunduğunu vurgularken" Gerekli her türlü maddi ve manevi desteğimiz bilhassa, planlama aşaması, yeni cami yapımı yada mevcutların tamir, bakım ve onarım işleri noktasında yada çevre düzenleme çalışmaları noktasında Atakum Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Temel atma töreni İl Müftüsü İsmail Keskin'in okuduğu dualar eşliğinde protokol ve halk tarafından gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.