Button’un tuhaf hikayesi

Button’un tuhaf hikayesi
Oscar'ın favori filmi 'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi' geçen perşembe gösterime girdiği Türkiye'de zirveye oturdu

'Benjamin Button'ın Tuhaf Hikâyesi' adlı film ilginç konusu ve sinematografik kalitesi ile her yaştan izleyiciyi sinema salonlarına çekiyor.

13 DALDA ADAY GÖSTERİLDİ
22 Şubat Pazar akşamı 81'inci kez dağıtılacak Oscar ödüllerine 13 dalda aday olan “The Curious Case of Benjamin Buton” (Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi) otoriteler tarafından 2008'in en iyi filmleri arasında gösteriliyor. 6 Şubat'ta vizyona giren film Samsun'da Konak Sineması'nda gösteriliyor. Filmi merak edenler için seanslar ise: 12:00, 15:00, 18:00, 21:00

OYUNCU KADROSU
Başrollerini Başrollerini Brad Pitt (Benjamin Button), Cate Blanchett (Daisy), Taraji P. Henson (Queenie), Julia Ormond (Caroline), Jason Flemyng (Thomas Button), Elias Koteas (Mösyö Gateau) ve Tilda Swinton'ın (Elizabeth Abbott) paylaştığı filmi, David Fincher yönetti. Ele aldığı konusuyla hayatı adeta tersten yaşatan ve ilginç mesajlar veren film oldukça ses getireceğe benziyor.

FİLMİN KONUSU:
Birinci Dünya Savaşı sırasında oğlunu kaybeden kör bir saatçi, kaybedilenlerin geri gelmesi umuduyla şehrin tren garı için ters işleyen bir saat yapar. Saat mucizeye sebep olur ve savaşın sona erdiği akşam dünyaya gelen Benjamin Button için hayat tersine işlemeye başlar. Bebek vücudu, ancak 80'lerinde yaşlı bir insan görüntüsü ile Benjamin gerçek yaşamla bağ kurmaya, geriye işleyen hayatına tutunmaya çalışır.

Mihriban KOÇAKER