BÜTÇEYE DESTEK

BÜTÇEYE DESTEK
Bayanlara ek gelir kapısı oluşturduklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, Bayanların el becerileriyle ortaya çıkardıkları ürünlerin internet üzerinden online satışı için alt yapıyı kurduklarını söyledi.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde kursiyerlerin bir yıl boyunca ürettiklerini ürünler görücüye çıktı.

 

YOĞUN KATILIM

Anneler Günü'ne Özel olarak Yıldıray Çınar Kültür Merkezi'nde açılan yıl sonu sergisine Eski Devlet Bakanı  ve 25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan, 25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaslan, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve eşi Hatice Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, AK Parti İlkadım Kosan Kolları Başkanı Halime Kesmen, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdil, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım İlçe Halk Eğitim Müdürü Kemalettin Ak, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, kursiyer ve yakınları katıldı.

 

KARADENİZ YÖRESİ BEĞENİ TOPLADI

Katılımın yoğun olduğu program Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Halk Oyunları ekibinin Karadeniz yöresi oyunu ile başladı. Katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlenen halk oyunları gösteri büyük alkış topladı.

 

"DAYANIŞMAYA VESİLE OLUYOR"

Bayanların bir yıl boyunca el emekleri ile ortaya çıkardıkları serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diyen Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdil, Bu tür kursların bayanlar arasındaki dayanışma ve birlikteliğe vesile olduğunu ifade etti.

 

5 BİN ÜRÜN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Anneler Günü'ne özel olarak tertipledikleri yıl sonu sergisinde bayanların el becerilerine yönelik açılan sergide 5'bine yakın ürünün görücüye çıktığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 4 farklı kültür merkezinde 77 eğitmen tarafından 3'bin'in üzerinde kursiyere eğitim verdiklerini kaydetti.

 

İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ İMKANI

Bayanların el becerilerinin sandıkta veya vitrinde bir köşede kalmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Erdoğan Tok, bayanlara el emekleri ile ortaya çıkardıklarını ürünlerinin satışı için satış merkezi ve internet üzerinden satışının yapılabileceği imkanlar hazırladıklarını belirtti. İnternet üzerinden satış için altyapıyı oluşturduklarını söyleyen Başkan Tok, " Artık bayanlarımız ürettiklerini satabilecek. Şu an internet üzerinden satış yapabilmek için alt yapımızı oluşturduk. Yakın bir zamanda son noksanları da yerine getirerek bayanlarımız ürettikleri el sanatlarını internet üzerinden satış yapmalarını sağlayarak ek gelir imkanı sağlayacağız" dedi.

 

DEMİRCAN VE KARASLAN İLKADIM'DA

Eski Devlet Bakanı ve 25. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan  ile AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan ise, açılan serginin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, bayanların el emekleri ile ortaya çıkan ürünlerin ekonomiye kazandırılması için imkan sağlayan Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür etti.

 

SERGİ 3 GÜN AÇIK KALACAK

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelası kesildi. Kurdela kesiminin ardından katılımcılar bayanların el emekleri ortaya çıkardıkları sergiyi gezdi.

37 farklı branşta 5 bin'in üzerinde eserin görücüye çıktı sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.