BÜROKRAT MI, SİYASETÇİ Mİ?

BÜROKRAT MI, SİYASETÇİ Mİ?
İslam Tarihinde Hicri Takvime göre Muharrem Ayı'nın önemi çok büyüktür. Bu ayda birçok önemli olay meydana gelmiştir.

 Bu ayın içerisindeki10. gün olan aşure gününde Peygamberimize birçok mucizelerin indiği bilinir. Samsun'da İl Sağlık Müdürlüğü'de personeline aşure dağıtarak tarihe geçti.

BELEDİYELER VE STK'LAR
Bu özel günde güzel bir gelenek olarak bu güne kadar ulaşmış olan  Aşure;  Muharrem Ayı'nın 10. gününde bütçesi uygun olan vatandaşlar tarafından, son zamanlarda da Belediyeler ve STK'lar tarafından bu güne özel olarak yapılarak dağıtılır.

NUH TUFANI VE AŞURE
Muharrem Ayı'nın 10. gününde aşure yapılmasının sebebi ise Nuh tufanına dayanmaktadır. Hazreti Nuh Peygamber'in Allah'ın emriyle inşa ettiği gemisinde yeterince yiyecek kalmayınca ellerinde kalan son bakliyat ve meyveleri birleştirerek yaptıkları yiyeceğin adıdır Aşure.

TARİHE NOT DÜŞÜRDÜ
O günün maneviyatına uygun şekilde Türk İslam alemi içinde yad edilen aşure günü'ne İlkadım ve Atakum Belediyelerinin yanı sıra Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'de eklenerek yapmış olduğu Aşure'yi bir etkinlikle personeline dağıttı. İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu'nun çekilen resimlerle tarihe geçirdiği bu etkinlik için kimileri takdirle karşılarken, kimileri de "İl Müdürü Bürokrat mı, siyasetçi mi?"şeklinde
tenkitte bulundu. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum