BURASI HİÇBİR ŞEKİLDE YAPILAŞMAYA AÇILMAYACAK

BURASI HİÇBİR ŞEKİLDE YAPILAŞMAYA AÇILMAYACAK
Kızılırmak Deltası’nda çıkan yangının ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burası hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmayacak. Böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde çıkan yangının ardından bölgede oluşan tahribatı Vali Zülkif Dağlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Güler ile birlikte yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, açıklamalarda bulundu.

BURASI HİÇBİR ŞEKİLDE YAPILAŞMAYA AÇILMAYACAK

Yangının nasıl olduğu noktasında araştırmanın sürdüğünü ifade eden Başkan Demir, “Burası koruma altında olan bir yer. Takip ettiğimiz bir alan. Bir gün öncede yangın olmuştu o söndürülmüştü. Ama bir gün sonra bir yangın daha oldu. Rüzgarın da etkisiyle bu kadar alan yanmış oldu. Burası hiçbir şekilde, asla yapılaşmaya açılamaz. Kesinlikle. Bunu aslında açıklama yapanlar bilmeden yapıyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil. Burası makilik bir alan. Önümüzdeki bir yıl sonra baharda gelip görürüz, burası kendini toparlayacak. Yangın esnasında hayvanlar çok büyük ölçüde kaçtı. Maalesef bazıları telef oldu. Bu çok üzücü bir durum. Bundan sonra çok daha fazla hepimizin denetimi altında olacaktır. Kimse endişe etmesin, merak etmesin. Buranın statüsüne halel gelmez. Biz yaptığımız her işlem ile burayı geliştiriyoruz, geliştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.