Bulgur ve pirinç tanesi hatta saç teline resimler yapıyor

Bulgur ve pirinç tanesi hatta saç teline resimler yapıyor
Henüz güzel sanatlar fakültesi öğrencisi olan Mesut Kul, mikro sanat tekniği ile yaptığı minyatür resimlerle dikkat çekiyor.

Atatürk Üniversitesi'nde okuyan Mesut Kul; bulgur, pirinç, fasulye tanesi, saç teli, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, erişte tanesi, kuş tüyü, kelebek ve arı kanatları üzerine resimler yapıyor.
Kul'un en son yaptığı eserlerden bir kaçı ise bulgur tanesi üzerine 'Kız Kulesi', pirinç tanesi üzerine 'Osmanlı Sarayı eşrafı', arı kanatları üzerine Doğu Türkistan ve Gazze'de hayatını yitirenler için yaptığı bu ülkelerin bayrakları. Ayrıca bir kibritten küçük 9x9 milimetre boyutundaki tuval üzeri yağlı boya tablo da çalışmaları arasında. Saç teli üzerine Türk bayrağı yapan Kul, mikro çalışmalarında daha çok İstanbul'u resmediyor.

KUĞU TÜYÜNDE KAPLUMBAĞA TERBİYECİSİ

Genç sanatçının en dikkat çeken eserleri ise, bir kuğu tüyüne yaptığı meşhur arkeolog-ressam Osman Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa Terbiyecisi' figürü. Kul bu çalışması için, Akif Cemil'in “Terbiye; insanın beraberinde dünyaya getirdiği kabiliyetleri keşfettirir ve ruhunda saklı potansiyelin ortaya çıkmasına yardımcı olur.” cümlesine atıfla, “Peki ama Terbiye olan kimdi ? Kaplumbağa mıydı, terbiyeci mi ? Yoksa ben miydim. Aslında hepimizdik. Çünkü Sabrı öğrenmek de, sabır işiydi.” yorumunu yaptı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.