BU VATAN BİZİM

BU VATAN BİZİM
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyet Bayramı’nı Kutluyor.

93. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı için 29 Ekim akşamı 20.00’de perdelerini açacak olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, “Bu Vatan Bizim” adlı eser ile seyircisiyle buluşacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın, besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe’ye ait olan “Bu Vatan Bizim” adlı eseri yine Kıvanç Tepe’nin yönetiminde çalacağı konserde Samsun Devlet Opera ve Balesi Korosu ve dört solist sanatçı yer alacak.

Eda Çapanoğlu’nun mezzo soprano, Ari Edirne’nin tenor, Sabri Doğan Çapanoğlu’nun bas olarak yer alacağı konserde Şahan Gürkan anlatıcı rolünü üstleniyor.

Yaşamaz Ölümü Göze Almayan, Bir Hilal Uğruna, Kendini Tarihe Verenler adlı üç bölümden oluşan eserin kompozisyonları, Orhan Şaik Gökyay, Necmettin Halil Onan, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet gibi ünlü şairlerin şiirlerindeki dörtlüklerden oluşuyor.

Kıvanç Tepe tarafından Atatürk ve silah arkadaşlarının, Milli Mücadele sırasında şehit olan askerlerimizin anısına bestelenen “Bu Vatan Bizim” konseri 29 Ekim Cumartesi akşamı 20.00’de ücretsiz olarak dinleyiciyle buluşacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.