Bu taksi çok farklı

Bu taksi çok farklı
İngiltere'nin başkenti Londra'da, bir taksi şoförünün müşterilerinden bahşiş almak için uyguladığı ilginç yöntem görenleri şaşkına çeviriyor.

Londra'da, yaklaşık 20 yıldır taksi şoförlüğü yapan 48 yaşındaki Warron Bowring, müşterilerinin ilgisini çekip bahşiş koparmak amacıyla taksisinin içini yıllardır biriktirdiği dünya paralarıyla dekore etti.

Taksiye biner binmez şaşkınlığa uğrayan müşteriler, otomobilin içinin neden kağıt ve demir parayla kaplı olduğunu öğrendiğinde ise hemen katkıda bulunarak, yüklü bahşiş bırakıyorlar.

Müşterilerinden aldığı bahşişleri biriktiren Bowling, bu paraları annesi Julet'in yıllar önce Yunanistan gezisi sırasında sokak hayvanlarına acıyarak kurdurduğu Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne bağışlıyor.

KULLANIMDAN KALKMIŞ PARALARI AÇIK ARTIRMADA SATIYOR

Bu yöntemle müşterilerinden topladığı paraları biriktirerek derneğe binlerce sterlin yardım yaptığını ifade eden Bowling, “Tam 5 yıldır Yunanistan'daki derneğe para gönderiyorum. Hayvanların acı çekmesine ve şiddete uğramasına annem gibi ben de karşıyım. 20 yıllık taksi şoförüyüm ve 'Ne yapabilirim?' diye düşündüm ve aklıma bu ilginç yöntem geldi. Eski paraları da topluyorum ve açık artırmada satıyorum bu satışlardan topladığım gelirleri de derneğe bağışlıyorum” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEKİ HAYVAN DERNEKLERİNE DE YARDIM ETMEK İSTİYOR

Arabasında ayrıca dünya paralarını topladığı bir defteri de olan Bowling, kullanımdan yıllar önce kalkmış Türk paralarını da biriktirmiş. Türk müşterilerinin çok cömert olduğunu ifade eden Bowling, “Müşterilerim ülkelerine dönerken ellerindeki son paraları bana veriyor ben de en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Elimde birçok artık kullanımdan kalkmış Türk param var. Türkler çok cömert. Onlardan da bol bahşiş alıyorum. Türkiye ile de temasa geçmek ve oradaki hayvan derneklerine de yardım yapmak istiyorum” diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.