BU FİRMA KİMİN?

BU FİRMA KİMİN?
Canik Belediyesi’nin İhalesiz satınalmalarını yayınlamaya devam ediyoruz BU FİRMA KİMİN?

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ihale yapması gereken konularda alımları bölerek kendi adamlarından alışveriş yapması ihale yasasına aykırı bir durum. 22. 03.2005 , 24.03.2005 ve 26.05.2005 tarihlerinde Özde İnşaat firmasından yapılan hizmet alımları bunun en bariz örnekleri. Firma sahibi İbrahim Demircioğlu’nun Osman Genç’e olan yakınlığı nedeniyle yapılan bu alımların soruşturulması gerekir.

CUMHURİYET SAVCILARI GÖREVE

Canik Belediyesi’nin yaptığı ihalesiz alımların bütçe sınırı olan yüzde onluk sınırı aştığı iddia edilirken yasal olarak ihale usulü ile yapması gereken satınalmaları pay pas ederek ihalesiz satınalma maddesi olarak bilinen 22/d maddesini kullanarak kendi yakın arkadaşlarından alması, Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etme nedeni olarak görülmekte.

NEDEN ÖZDE İNŞAAT MALZEMELERİ?

İbrahim Demircioğlu’nun sahibi olduğu iddia edilen Özde İnşaat Malzemeleri adlı firmadan Canik Beklediyesi’nin yaptığı satınalmaları sadece Demircioğlu’na destek olmak amacıyla yapıldığı iddia edilmekte. Öte yandan sürekli olarak ihalesiz yapılan satınalmaların mutlak surette incelemeye tabi tutulması konusunda kamuoyunun beklentisi olduğu da kaydedildi.   Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum