''Bu bir iftiradır''

''Bu bir iftiradır''
İHH- İnsani Yardım Vakfı gerek ülke içerisinde gerekse Dünya'nın 140 ülkesinde insani yardım ve insani diplomasi alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin yüz akı bir kuruluştur.

2. İnsani Yardım Vakfı, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde özel danışmanlıkta faaliyetini yürütmekte ve kamu yararı statüsünde bulunan sivil bir yapılanmadır.
3. Genel başkanlığını yaptığı sendikasının şube başkanlığını ziyareti esnasında İHH-İnsani Yardım Vakfı ile ilgili karalayıcı ve akıl dışı beyanları basınımızda yer alan Eğitim-Sen Başkanı Kamuran Karaca'nın cehaletten kaynaklanan sözlerini esefle karşıladığımızı belirtmek isteriz.
4. İHH'yı “sicili bozuk ve rüşvetle anılan bir kurum” olarak lanse etmeye çalışmak, en basit ifade ile edep ve akıL dışı bir iftiradır. Yeryüzündeki dini, dili, ırkı ne olursa olsun mazlumların yanında yer alan, binlerce yetime kucak açan, milyonlarca mağdurun umudu olan bu kuruluşun açık düşmanlarının başında, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemimize saldıran İsrail ve bu Siyonist yapılanmanın ülkemizdeki taşeronları gelmektedir.
5. Yakından bakıldığında Aynul Arap bölgesinden çatışmalar nedeni ile yaşanan onbinlerce insanın göçü esnasında İHH'nın bölgede mazlumlara yardım dağıtmasını hazmedemeyen ve saldırı girişiminde bulunan mantığın aynı mantık olduğu görülür.
6. Ülke insanın, Türkiye'de ve dünyadaki yetimlere sahip çıkması bağlamında iyiliğin ve adaletin özellikle öğrencilerin arasında yaygılaştırılmasına yönelik “Her sınıfın bir yetimi olsun” adlı çalışmamızla ilgili Eğitim Sen Başkanı Kamuran Karaca'nın öne sürdüğü iddialar, yalanın nasıl işveli halde kamuoyuna kusulabileceğini açık göstergesidir.
7. İHH'ya yönelik “rüşvete bulaşmış ve sicili bozuk” nevinden yalan beyanatlar, söyleyenin haleti ruhiyesinin bir yansımasıdır. Bu tür sahte söylemlerde bulunanlarla mahkeme önünde hesaplaşılacaktır.

BASINIMIZIN VE KAMUOYUNUN SAYGIYLA DUYRULUR.



İHH-SAMSUN /SAMSUN İNSANİ YARDIM HAREKETİ
YÖNETİM KURULU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.