Bonzai bir bitki değil ölümcül uyuşturucudur!

Bonzai bir bitki değil ölümcül uyuşturucudur!
Bonzai, asla kullanılmaması gereken son derece ölümcül bir maddedir. Bonzai, kalp atım hızını yavaşlatarak kalbi durma noktasına getirir. Ancak şanslı olanlar hayatta kalabilir

Bonzai, son derece zararlı narkotik bir maddedir. Bir kez kullanıldığında bile yaşa, cinsiyete ya da kişisel özelliklere bakmadan insan sağlığına son derece ciddi zararlar verir. İlk aklınıza gelenin aksine, Bonzai bir bitki değildir. Bonzai; Amerika Birleşik Devletleri, Batı Avrupa ve son zamanlarda Türkiye gibi ülkelerde kullanımında artış görülen uyuşturucu bir maddedir. İlk olarak 1974 yılında Rusya'da benzodiyazepin türü narkotik bir ilaç olarak geliştirilmiştir. Etken maddesi ise fenazefandır. Halen Rusya ve çevre ülkelerinde üretimine devam edilmektedir. Bonzainin etken maddesi sayılan fenazefanlar, tıpkı benzodiazepin türü narkotik ilaçlar gibi gerginlik ve heyecanı baskılayan basit trankilizanlar olarak hasta tedavisinde kullanılırlar. Bonzainin hasta tedavilerindeki etkilerini inceleyen araştırmalar, valium (diazapem) adlı maddeden beş kat daha güçlü olduğunu gösteriyor. Elbette teşhis, tedavi yöntemi ve dozu hayati öneme sahip.

EN TEHLİKELİSİ HAP ŞEKLİ
Bonzainin; epilepsi, çeşitli nörolojik bozukluklar, uyku problemleri ve akut alkol yoksunluğu sendromu gibi rahatsızlıkların tedavisinde ve bazı klinik çalışmalarda kullanıldığı da biliniyor. Hatta benzer sebeplerle bu tehlikeli maddeye piyasada yasal uyuşturucu ve sahte diazem olarak ulaşmak da mümkün. Başlarda hap formunda ulaşılan bu tehlikeli maddeye şimdilerde toz ve sıvı halde de rastlamak mümkün. En tehlikelisi ise doz aşımı riski sebebiyle hap formudur. Tedavi amaçlı kullanılsa bile hastalarda baş dönmesi, uyuşukluk ve koordinasyon kaybına sebep olduğu da bilinen bir gerçek. Hatta yüksek doz kullanımında ileriye dönük hafıza kaybına yol açarak, kullanıcının unutkan hale gelmesine de sebep olabilirken kalıcı hafıza kaybına neden olduğuna da rastlanmıştır. Bu etkiler, günümüzde ameliyatlarda kullanılan anestezik madde ile aynı özellikleri taşır. Bu, şu manaya gelir: Bonzai kullanan kişiler, belirli dozlarda narkoza maruz kalmış gibidirler. Hatta yüksek dozda kullanım, komaya girmelerine ya da ölüm uykusuna geçmelerine sebep olur. Bonzainin bedenimizde kalış süresi 60 saati bulur. Yani etkisi hızlı başlar ve çok yavaş kaybolur. Vücutta uzun zaman kalıyor olması bedenleri bağımlı hale getirirken, bir sonraki dozun da artmasına sebep olur.

KALP ATIMINI DURDURUR
Kullanıcılar ilk kullanımdaki etkiyi aradıklarından her defasında daha fazla bonzai alırlar. İşte bu durum bedendeki uyuşturucu madde seviyesinin artmasına sebep olarak üst limitin aşılmasını kolaylaştırır. Aşılan üst limit, geri dönüşü mümkün olmayan ölüm yolculuğunun başladığı anlamına gelir! Üst limitin aşılması ile beraber kalp atışında yavaşlama başlar. Bir süre sonra kalp atımı durur. Bu durumda ise ancak şanslı olanlar hastaneye yetişebilirler. Bonzai, asla kullanılmaması gereken son derece ölümcül bir maddedir.

ODA PARFÜMLÜSÜ ÖLDÜRDÜ!
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; bonzai, bir oda parfümünün etken maddesi olarak kullanılmış! Bu özelliği sebebiyle bağımlılar, bahsedilen oda parfümünü ağızlarına sıkarak uyuşturucu etkisinden faydalanıyorlar. Ne yazık ki bu yöntem, etken maddenin çok hızlı emilimine sebep olduğundan bonzainin en hızlı öldürdüğü yol. Bonzaiye rastlanan bu oda parfümünde bahsi geçen maddenin kullanılma oranı neredeyse yüzde 100 olarak açıklanmış!

HAYATINIZIN KARŞILIĞI YOK
Bonzaiye karşı alınacak önlemlerin ciddi oranda artırılması ve emniyet güçlerinin azami dikkatle davranması gerekiyor. Bonzai, uyuşturucu madde bağımlı ve eğilimlileri tarafından ulaşılabilir olması sebebiyle tercih ediliyor. Unutmayın ki bu maddenin kullanımı sebebiyle ödeyeceğiniz bedelin maddi bir karşılığı yoktur. Çünkü sizin hayatınızın maddi bir karşılığı yok! SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.