BİZE ENGEL OLMAYIN

BİZE ENGEL OLMAYIN
Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanvekili Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun'da engellilerin binalara erişebilirliği konusunda yapılan çalışmalarda bir arpa boyu yol alınamadığını belirterek, "Biz engelli olabiliriz, ama bize engel olunmasın yeter." d

CHP Atakum İlçe Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamada bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanvekili Hayriye Hakyemezoğlu, engellilerin binalara erişebilirliği konusunda Samsun'da yapılan çalışmalarda bir arpa boyu yol alınamadığını söyledi. Engellilere engel olunmamasını talep eden Hakyemezoğlu, "Samsun olduğu yerde sayıyor, fazla bir gelişme olduğunu göremedik. Erişebilmek istediğimiz yerlere erişirsek o zaman toplumda iç içe yaşayacağız. Biz engelli olabiliriz ama bize engel olunmasın yeter. Bizler her türlü engelli aşarız." şeklinde konuştu.
Engelli vatandaşların Samsun'da toplu ulaşım hizmetlerinde otobüsleri kullanamadığını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanvekili Hayriye Hakyemezoğlu, "Engelli rampaları olmadığı için otobüslere binemiyoruz. Samsun hafif raylı sistemde rahat ediyoruz. Engelliler için engellerin kalkmasını diliyoruz. Ayrıca engellilerin belediye tarafından sunulan toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanması konusunda yasa çıkmasına rağmen Samsun'da bu haktan yararlanamıyoruz." diye yakındı.
CHP Atakum Kadın Kolları Başkanı Filiz Öztopal ise şunları söyledi: "Eğitim sisteminin, engellileri dışlayan bir anlayışı içermesi, engelli bireylerin rehabilitasyon hizmetlerine ilişkin gereksinimlerin yeterince karşılanamaması da engellilerin toplumla bütünleştirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Özellikle çalışma yaşamında engellilere yönelik ayrımcılık yapılmaktadır. Engellilerin iş gücüne katılmaları ile ilgili verilere bakıldığında yaklaşık yüzde 80'inin iş gücüne dahil olmadığı, yaşamlarını sürdürmek için başkalarının desteğine muhtaç oldukları görülmektedir. Ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelli olanların yaklaşık yüzde 52'sinin, süreğen hastalığı olanların ise yaklaşık yüzde 36'sının sosyal güvencesi bulunmamaktadır ve bu durum engellilerin yeterli tedavi ve rehabilitasyon almalarını engellemektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.