BİYOKÜTLE SANTRALİ ÜRETİM LİSANSINI ALDI

BİYOKÜTLE SANTRALİ ÜRETİM LİSANSINI ALDI
Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’nde yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santrali, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’ndan (EPDK) üretim lisansı aldı. 

EPDK sitesinde yayınlanan üretim lisanslarına bakıldığında Çarşamba’da kurulmakta olan Biyokütle Enerji Santralinin de üretim lisansı aldığı gözükmekte. Santralin en önemli safhalarından olan üretim lisansı belgesini alınmış olması santralle ilgili yapılan tezviratın da boşuna olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

manset-3-023.jpg

ÇEVRE DOSTU VE ÇEVREYE EKONOMİK KATKISI OLACAK
EPDK tarafından üretim lisansı alan Biyokütle Santralinin çevre dostu olduğu ve çevreye ekonomik katkısı da olacağı göz önüne alındığında Samsun ekonomisine ve kurulu bulunduğu alana ciddi katkılarda bulunacağı anlaşılmakta. Çorum’da, Afyon’da ve diğer illerde kurulan Biyokütle Santrallerinin çalışmaları incelendiğinde hem çevre dostu oldukları hem de ekonomik katkı sağladıkları rahatlıkla görülecektir.

manset-1-008.png

İTİRAZLAR BİLİNÇSİZLİKTEN
Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’nde kurulmakta olan Biyoenerji Santralinin inşaat çalışmaları yüzde yetmiş oranında tamamlanmış durumda. İnşaatla ilgili yapılan itirazların tamamen bilinçsizlikten ve farklı beklentileri olan bazı STK ve basın kuruluşları tarafından yapıldığı da kamuoyu tarafından bilinmekte.

manset-1-014.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.