BİYOKÜTLE SANTRALİ ÇEVRE DOSTU ÇIKTI

BİYOKÜTLE SANTRALİ ÇEVRE DOSTU ÇIKTI
Samsun'un Çarşamba ilçesinde Eğercili Mahallesine kurulmakta olan Biyokütle Santrali çevre dostu çıktı.

Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesinde kurulmakta olan biyokütle santrali ile ilgili idare mahkemesine yapılan şikayet sonunda beş kişiden oluşan bilirkişi heyeti, santralin çevreye zarar vermediğini ve bu nedenle de ÇED raporu almasına gerek olmadığı yönündeki raporunu tamamlayarak idare mahkemesine gönderdi. Otuz altı sahifeden oluşan rapor, ilgili tüm kurumların da görüşünü alarak bu karar vardı.

erferfreferf.png

ON BİR KURUMDAN GÖRÜŞ ALDI
Üçüncü idare mahkemesi başkanlığında görülmekte olan davayla ilgili mahkemenin dosyayı havale ettiği beş kişilik bilirkişi heyeti titiz bir çalışma sonunda otuz altı sahifeden oluşan bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Raporda on bir kamu kurumunun görüşü alındıktan sonra yapılan incelemelerin sonucunda ‘Çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir, kararın teknik olarak uygun ve yeterli olduğu görüş ve kanaatindeyiz’ ifadesi yer aldı. 

arsamba-2-003.jpg

BİLİRKİŞİ HEYETİNDE HER MESLEKTEN VAR
İdare mahkemesinin havale ettiği dosya ile ilgili tespit edilen beş kişilik komisyonun dördünün profesör birinin ise doktor ve öğretim üyesi olduğu dikkatlerden kaçmazken, komisyonda inşaat mühendisi, çevre yüksek mühendisi, biyolog, ziraat yüksek mühendisi ve harita yüksek mühendisinden oluşan uzman kişilerin olduğu ortaya çıktı. Komisyonun titiz bir çalışma sonucunda hazırladığı otuz altı sahifelik bilirkişi raporu gerek kamuoyunun merak ettiği gerekse de adli mercilerin istediği tüm sorulara cevap vermekte. Raporla ilgili detaylar haberimizin devamında verilmektedir.

1-168.jpg

2-107.jpg

3-087.jpg

4-061.jpg

5-048.jpg

5-1.jpg

6-031.jpg

8-015.jpg

9-015.jpg

10-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum