Bitkisel üretim ve sulama yatırımlarına öncelik verilecek

Bitkisel üretim ve sulama yatırımlarına öncelik verilecek
Türkiye'de 2024'te tarım alanında hayvancılık, bitkisel üretim ve sulama, öncelikli yatırım başlıkları arasında yer alacak.

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'nden derlenen bilgiye göre, gelecek 3 yılın kamu yatırım tahsislerinde yol haritası belirlendi.

Bu kapsamda tarımda gelecek yılın önceliği sulama yatırımlarının tamamlanması olacak. Sulama sahası 1000 hektardan büyük tüm tesisler bağımsız değerlendirilmek üzere "müstakil proje" olarak yatırım programına teklif edilecek.

Sulama, taşkın koruma, bitirilecek baraj gibi büyük su işi projelerine dair yıllık fiziki hedefler "proje" bazında, bitirilecek gölet dahil küçük su işi projelerine dair yıllık fiziki hedefler ise "faaliyet" bazında belirlenecek. Her iki fiziki hedef seti, ödenek teklif tavanları doğrultusunda tespit edilerek yatırım teklifleriyle gönderilecek.

Tarım ve bitkisel üretim sektöründe de arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projelerinde, daha önce ihalesi yapılan işlerin tamamlanması ve mevzuat gereği olanlar hariç, yeni işler öncelikle sulama yatırımlarıyla ele alınacak.

Tarım ve hayvancılık sektöründe ise teklif edilecek projelerde, cari transfer niteliğindeki yeni hayvancılık işletmesi kurulması veya yetiştiricilere hayvan dağıtımına ilişkin uygulamalar, yatırım programı kapsamı dışında değerlendirilmeyecek.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.