BİSİKLETLİLER İSYANDA

BİSİKLETLİLER İSYANDA
Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği Başkanı Tarık Torun Samsun’da bisiklet yolu ile ilgili durum değerlendirmelerinde bulundu.

 

Bisiklet yollarına araç parkları ve bu yollardaki motosiklet kullanımı hakkında zorlandıklarını belirten Torun gazetemize bazı açıklamalarda bulunarak tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

“BİSİKLETLİLER İÇİN BÜYÜK TEHLİKE”

Samsun Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olduğunu belirten Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği Başkanı Tarık Torun, “Bu sahil şeridini hem turistlerin hem de halkın rahatlıkla gezebilmesi  ve kolay bir şekilde ulaşımını yapabilmesi  için en iyi ulaşım aracı  bisiklettir. Büyükşehir Belediyesi’nin sahil bölgesinde yapmış olduğu bisiklet yolu görüldüğü üzere çok yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bisiklet yolu olarak tahsis edilmiş alan aynı zamanda  Elektrikli bisikletler,  yayalar ve motorlar tarafından da yoğun olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Özellikle elektrikli bisikletler ve motosikletler bisikletliler için büyük bir tehlike arz etmektedir.  Ehliyetsiz kullanılabilen elektrikli bisikletler bataryalarıyla birlikte çok ağır bir taşıt halini almaktadır. Bisikletlilerle olası bir kazada can kaybına bile sebep olabilecek derecede tehlike arz etmektedir.”  dedi.

“MOTOSİKLETLER BÜYÜK TEHLİKE”

Motorlu taşıt statüsünde olan motosikletlerin bisiklet yolunda olmasının başlı başına büyük bir tehlike olduğunu kaydeden Torun, “Bu taşıt sürücülerine ceza yazılmamasından ötürü  bu yolu aktif olarak sürekli kullanmaktadırlar. Fotoğraflarda görüldüğü gibi bisiklet yolunu çocuklar ve gençler  yoğun olarak kullanmaktadırlar.  Sağlık bakanlığı ve Gençlik spor bakanlığı bisiklet kullanımını obezite  hastalığına  karşı desteklemektedir ve sürekli bisikletle ilgili projeler hazırlamaktadırlar. Sağlık bakanlığı bisiklet yolu yapan belediyelere yaptıkları bisiklet yolu  kilometresi  başına bisiklet hediye etmektedir.   Bu kadar güzel olan bisiklet yolunu kullanmaya engel olan her türlü risk ortadan kaldırıldığı zaman Samsun çok güzel bir temiz  ulaşım ağına da sahip olacaktır.” şeklinde konuştu.

“CANIMIZI TEHLİKEYE ATIYORLAR”

Shereton otel’in önünden başlayıp Çevik Kuvvet Müdürlüğü’ne kadar olan bisiklet yolu güzergahında araçların bisiklet yolunu  park alanı olarak kullandığının tespit edildiğini vurgulayan Torun, “Bununla ilgili insanlar sürekli fotoğraf paylaşıyorlar ve durumla ilgili rahatsızlıklarını ilgili kurumlara bildiriyorlar.  Bu konuyla ilgili önlem alınması çok önemlidir. Çünkü bisikletlilerin İlkadım ile Atakum arasındaki ulaşımı sağlayan bisiklet yolu bu güzergahtır. Bisiklet yolunun park alanı olarak kullanılması bisiklet sürücülerinin araç yolunu kullanmak zorunda bırakmakta ve  canlarını tehlikeye atmaktadır. “ diye konuştu.

“ETKİN BİR DENETİM YAPILMALIDIR”

Bisiklet yolunun güvenliği ve amacı dışında kullanımını önlemek için önerilerini sunan Tarık Torun, “Bizim önerimiz,  sahil şeridinde etkin bir denetim yapılmalıdır.  Öncelikli olarak tehlike arz eden araçların bisiklet yolunu kullanmaları engellenmelidir. Bunun için İstanbul’da göreve başlayan Bisikletli Trafik polisleri gibi bir ekiple bisiklet yolu etkin bir şekilde kontrol altına alınabilir. Ayrıca  sahilde görev yapan Motorlu zabıtalar yarına İzmir Karşıyaka’daki gibi  bisikletli zabıta timleri  kullanılmalıdır.” dedi.  Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.